• Utóbbi időben ok nélkül híztam

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! Az utóbbi időben vettem észre, hogy híztam. 17 éves korom óta tartottam a súlyom, de egy év alatt híztam 3-4 kilót. Lehet ennek oka a változó kór? A cukrom nem magas és a súlyom az 58 kg.

        Dr. Szalóczy Péter válasza a hízás témában

        Kedves Kérdező! Nem tudom, van e még vérzése, mert csak annak megszüntével van változó korban. De akkor sem jelent kötelező hízáskorszakot, mert akkor csak dundi éltesebb hölgyket látna. A hormonális változás jelenhet átmeneti étvágyfokozódást is, ennek megfelelően kéne a bevitelt szabályozni. Ne feledje el, hogy a korral a sportszerű, egész testet megmozgató mozgás és kalória égetés általáben kevesebb, csökkent, és ez az oka a későbbi, korra fogott súlytöbbletnek. Jelszó: bevitel csökkentés, leadás fokozás! Kellemes éltesedést!


        Kérdés: 2013. július 03., 11:49; Megválaszolva: 2013. július 04., 16:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: