• "Tömörülés" a mellben,ami nem múlik el

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! 22 éves nő vagyok,idén júniusban kezdtem el a Dienille fogamzásgátló szedését. A tablettával nincs problémám,viszont kb egy hónappal ezelőtt iszonyatosan elkezdett fájni a bal mellem,mint később kiderült megfáztam és izomgyulladásom lehetett(fájt a hónaljam és a lapockám is.) Akkortájt tűnt fel egy kisebb duzzanat a bal mellem felső-külső részén,ami kissé fájt is. miután elmúlt az izomfájdalom felkerestem a nőgyógyászom,aki megvizsgált és ő is mondta h van ott egy „tömörülés” ,de hogy ez szerinte a gyógyszer miatt van (ez az első gyógyszer amit szedek,előtte nem szedtem fogamzásgátlót), és h borogassam ha fáj,de ha nem múlik a fájdalom és a tömörülés akkor majd fél év múlva ultrahang. Ez engem nem igazán nyugtatott meg. A tömörülés(nem nevezném kifejezetten csomónak) továbbra is kitapintható,és a mellem is érzékeny. Továbbá azt szeretném megtudni,h normális az,h az érintett bal mellemen a mellbimbóm gyakran sötétebb (lilás-pirosas) mint a másik mellbimbóm,de nem minden esetben. Egyébként más eltérés (behúzódás,váladékozás) nem észlelhető a bal mellemben. A jobb mellemmel kapcsolatban pedig azt vettem észre, hogy olykor mintha kissé behúzódna a mellbimbóm alul és emiatt úgy tűnik,mintha alatta a bimbóudvar megduzzadna. Ez esetleg jelezhet bármiféle elváltozást? Illetve Ön szerint indokolt lenne egy ultrahang vizsgálat az esetemben,ill. h a mellbimbó sötétebb színe jelezhet-e rosszindulatú daganatot? Vagy csak a gyógyszer hatásának tudható be a „tömörülés” ? Annyit még sajnos hozzá kell tennem,h mind anyai,mind apai ágon a nagyszülők és dédnagyszülők között előfordult mellrák,igaz 65-70 éves kor után. Válaszát előre is köszönöm. Sz.

        Dr. Boros Miklós válasza a mell, csomó témában

        Tisztelt Kérdező! Az ultrahang vizsgálat indokolt. A legvalószínűbb a jóindulatú eltérés az emlők állományában. A leírt tünetek egyike sem utal rosszindulatú emlődaganatra, de keressen fel emlőszakrendelést.Az emlő elváltozásaival sebészeteken működő emlőszakrendelés foglalkozik.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 22., 19:53; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 10:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés