• Tejcsorgás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kb. 10 éve tapasztalatok tejcsorgást, mindkét mellemből. Akkor két orvos is azt mondta, nem rendellenes, nagyon mirigyes a mellem. Nemrég, 10 év után a "valami", ami a mellemből folyt, véres volt, ezért ismét orvoshoz fordultam. Mind a hormonvizsgálat, mind a mammográfia negatív volt, semmi nem mutatott rendellenességre. Talán említésre méltó,hogy erős hajhullással küzdöm, és lefogyni sem tudok: immáron egy éve nem fogyasztok gabona illetve cukor tartalmú ételt, 10 éve napi szinten sportolok, ezzel szemben a diétám eredmény -3 kg. az első 2 hónapban, ami azóta a visszajött, és a súlyom (kb. 10 kg túlsúly) nem mozdul, diéta és sport mellett sem. Mivel a hormonszintem rendben van, az orvosom azt mondja, fogadjam el, hogy átléptem a 30-at, ez lehet a súlyproblémám oka, a tejcsorgásra nem tudott más magyarázatot adni, minthogy "extrém mirigyes" a mellem.(Ahogy említettem, minden értékem - nemi hormonok, pajzsmirigy) a határértéken belül van, ám a tejcsorgás még mindig adott, változó erősséggel, előfordul, hogy a ruhámon is nyomot hagy. Nem tudom, mitévő legyek, járjak-e még utána, vagy fogadjam el, hogy "extrém mirigyes a mellem",és alkati kérdés, hogy nem tudok lefogyni. Lassan gyermeket tervezünk, s bár a menstruációm rendszeres, aggaszt a dolog. Megköszönném, ha adna tanácsot, mitévő legyek. üdv T. Zita

        Dr. Boros Miklós válasza a mell, váladék témában

        Tisztelt Kérdező! A leletek konkrét ismerete nélkül nehéz kizárni a hormonális okot, ami valóban a leggyakoribb kétoldali emlőváladékozás esetén. Lássa endokrinológiai szakrendelés is. A fogyás miatt vezessen étkezési naplót, minden esete számolja ki a bevitt kalóriát és összetevőket. Keresse meg a rejtett kalóriabeviteleket és egyszerű szénhidrátot. Amennyiben a hormonrendszer működése rendben van a gyermekvállalásnak nincs akadálya.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 12., 18:02; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 12:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés