• Ekcéma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! A problémám az lenne hogy nagyjából ősszel kiszáradt mind a két mellem,majd december körül sárgás pikkely szerű felrakódás jelent meg mindkét mellbimbómon. Többször is jártam bőrgyógyásznál, azt mondták hogy kiszáradás okozta ekcéma. A bőrgyógyász felvetette h nem lehet e hogy valamilyen daganatos elváltozás okozza, de végül endokrinológiára küldött. Azt mondták hogy ez nem hormonális, a mellem sem váladékozik,de kivizsgáltak és az androsztend szintem elég magas. Mostanában sokat javult,de még mindig sárgás foltok vannak rajta. A kérdésem az lenne, hogy önnek mi a véleménye róla,lehet e daganatos elváltozás,okozhat e a magas androgén szint bőrkiszáradást és hogy mikor múlhat el ez? Sosem volt ezelőtt ekcémám,de már nagyon agodom miatta. Válaszát előre is nagyon köszönöm.

        Dr. Molnár Katalin válasza a mell témában

        Kedves Hölgyem, panaszát és tüneteit elsősorban hormonális zavar okozhatja. Javasolt még a prolactin szint meghatározása, amennyiben nem történt volna meg...em a havi vérzésekről,sem a fogamzásgátlókról az Ön esetében nincs információm... A 20 év körüli emlődaganat nagyon-nagyon ritka,a kétoldaliság még ritkább. Minden bizonnyal a háttérben valamilyen belső elválasztási mirigy probléma állhat,tehát a kezelés az endokrinológus és nőgyógyász szakterülete. Amennyiben, mint írja már sokat javult, kb. fél év az az idő,amikor az endokrinológiai és hormonháztartás rendbe jön,de nem tudom milyen gyógyszereket szed és ha továbbra is aggodalmai lennének egy emlő ultrahang és nőgyógyászati ultrahang vizsgálat kivitelezhető és nem fájdalmas lehetőség.


        Dr. Molnár Katalin
        onkoradiológus

        Dr. Molnár Katalin
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 10., 12:58; Megválaszolva: 2011. június 19., 14:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő!Minden évbe járok rendszeres emlő vizsgálatra, soha nem volt semmi problémám, az eredményeim jók voltak. Azonban időnkét tapasztalok a jobb mellemben illetve néha a balba is kicsi szúró érzést, ami rögtön el is múlik....

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés