• Fájdalmas csomó a mellben

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Másfél éve szültem a második kisfiamat.Fél évig tudtam szoptatni aztán kevesebb lett a tejem hiába fejtem és ittam a teákat.Tápszerrel kellett pótolni,mert nem kellően gyarapodott.Már akkor feltűnt,hogy a bal mellemből nem szívesen szopik a baba de mindig kifejtem amit benne hagyott.Egy éve már nem szopik és a tejem valamiért még mindig nem apadt el teljesen.Ha meleg víz éri vagy összenyomom pár csepp tej szivárog mindkettő oldalon.Pár hónapja pedig a bal mellem alján ahol a melltartó alsó fele van elkezdett fájni.Azt hittem biztos a melltartó okozza,mert nyomja a merevítő de ha nem hordtam az sem változtatott.Fájt ugyanúgy.Pici csomót is éreztem benne ha megnyomkodtam.Reméltem,hogy majd elmúlik de nem így lett.Hol jobban fáj,hol kevésbé de ott van és most már pár napja nagyobb is lett.Látszik ha a karomat fölemelem,hogy kidudorodik.Kb: mogyorónyi nagyságú...Voltam nőgyógyásznál aki elküldött endokrinológiára aki laborokat vetetett le és elküldött mammográfiára is.A hormon eredményeim normál tartományon belül voltak.A mammográfiai eredményem még nem érkezett meg de nem is tudom fog-e látszani a felvételen a csomó,mert teljesen a mellem alján van.És a felvétel inkább a mell mirigyes állományát világította át.Uh os vizsgálat külön nem volt.Kérdezem,hogy most hogyan tovább?Ha esetleg a mammográfia negatív eredményt mutat(mert nem lesz rajta a képen a csomóm) megnyugodhatok?Vagy menjek tovább?De hová?Őszintén szólva nagyon el vagyok keseredve,állandóan ez jár a fejemben:(A családban soha senkinek nem volt ilyen sem hasonló problémája)Köszönöm válaszát!!

        Dr. Boros Miklós válasza a mellfájdalom témában

        Tisztelt Kérdező! Az elváltozás helyzete, valamint életkora miatt is az ultrahang vizsgálat az elsőként választandó. A kétoldali emlőváladékozás a hormonális ok mellett szól, de a tapintható csomó miatt legyen ultrahang és emlősebészeti szakrendelést keressen fel eredményével.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 08., 14:25; Megválaszolva: 2011. május 12., 00:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő!Minden évbe járok rendszeres emlő vizsgálatra, soha nem volt semmi problémám, az eredményeim jók voltak. Azonban időnkét tapasztalok a jobb mellemben illetve néha a balba is kicsi szúró érzést, ami rögtön el is múlik....