• Lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Legyen szíves az alábbi leletet értelmezni. Mindkét oldalon fibroadipusos involutió bal oldal felső quadráns területén egy csoportban mésztejcisztára jellemző mikromeszesedések láthatók szerkezeti torzulás nélkül 2cm területen. Vélemény körülírt benignus meszesedés a bal emlőben. Milyen elváltozás ez? Egyértelműen meglehet állapítani, hogy jóindulatú elváltozás? A képalkotó csak a meszesedést tudja leírni, ha jól tudom, nem kellett volna szövettant nézni? Ez ciszta amit leírtak, igaz nem lehet tapintani? Köszönöm a választ: Ildikó

        Dr. Boros Miklós válasza a mell témában

        Tisztelt Kérdező! A leírt lelet életkornak megfelelő. A kötőszövetes állomány változása nem probléma, a meszesedés nem specifikus jel és valóban jellemző a jóindulatú meszesedés radiológiai jele. Járjon rendszeresen ellenőrzésre. Bármilyen változás esetén indokolt a szövettani mintavétel.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 28., 14:01; Megválaszolva: 2011. április 30., 22:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő!Minden évbe járok rendszeres emlő vizsgálatra, soha nem volt semmi problémám, az eredményeim jók voltak. Azonban időnkét tapasztalok a jobb mellemben illetve néha a balba is kicsi szúró érzést, ami rögtön el is múlik....