• Fájdalmas mellek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő / Doktor Úr! Most kétéves kislányomat tíz hónapig szoptattam, még ma is van pár csepp tejem, a kicsi kérésére néha "fejek" neki. Három napja nyilallásszerű fájdalmat érzek (10-es skálán 2-es) főleg a bal mellemben, nem állandóan, de úgy 10-20 percenként. 7 hónapja próbálok újra teherbe esni, eddig sikertelenül. Csomót nem tapintok, illetve sohasem értettem pontosan ezt a csomó-dolgot, hiszen a mell szövete eleve csomós tapintású, nem? Mondjuk akkor inkább, hogy szokatlan tapintású, több vagy nagyobb csomót nem tapintok, kívülről nem piros a mellem, nyomásra nem érzékeny. A menstruációm rendszeres, most épp félidőben vagyok, ilyenkor érzek enyhe alhasi fájdalmat, de a mellem eddig sose fájt. Mi okozhat efféle fájdalmat? Köszönöm válaszát.

        Dr. Boros Miklós válasza a mellfájdalom témában

        Tisztelt Kérdező! A nyilallás oka lehet a fizikai trauma. Amennyiben mindkét emlőben érzi a hormonális ok a legvalószínűbb. Természetesen a szoptatás során az emlő szerkezete nem egynemű, így a leírt tapintási lelet normális. Amennyiben nem javul a fájdalom egy ultrahang vizsgálat segíthet kizárni a nem tapintható elváltozásokat.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 26., 14:21; Megválaszolva: 2011. április 28., 11:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő!Minden évbe járok rendszeres emlő vizsgálatra, soha nem volt semmi problémám, az eredményeim jók voltak. Azonban időnkét tapasztalok a jobb mellemben illetve néha a balba is kicsi szúró érzést, ami rögtön el is múlik....