• Emlő UH lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Ma emlőultrahangon és mammográfiás vizsgálaton vettem részt és az alábbi leletet kaptam: Mammográfiás vizsgálat: a részlegesen dens, parenchymás emlőkben szerkezeti torzulás, kóros mikromeszesedés nem látható. Az axillákban pathológiás nyirokcsomó nem ábrázolódott. UH: jobb oldalon 10 óra irányában az areolánál kb. 1.5x0.7 cm-es területen szabálytalan alakú, echoszegény, echomentes elemeket tartalmazó, összetett szerkezetű elváltozás figyelhető meg, mely mögött egyértelműen sem hangárnyékolás sem hangerősítés nem mutatható ki. Mit jelent ez?Nagyon meg vagyok ijedve!!! Ez a lelet utalhat rosszindulatú elváltozásra? Várom mielőbbi szíves válaszát!

        Dr. Laki András válasza a emlőultrahang témában

        Kedves Kérdező! Az Ön fiatal kora miatt, a nagyobb mennyiségű mirigyállomány mellett a mammográfiás képen nem feltétlenül különíthetőek el a kóros elváltozások, ezért is készült ultrahangvizsgálat. A leírás alapján, a képek ismerete nélkül még nehezebb egyértelmű állást foglalni. Írt-e véleményt, javaslatot a vizsgáló orvos vagy meg tudja-e vele beszélni a leletet? A jelek alapján a képlet nem ciszta de nem is egyértelműen rosszindulatú tumor típusos jeleit mutatja. Ezeken kívül azonban még sokféle jóindulatú elváltozás is lehet az emlőben. Javaslom a bizonytalanságot biopsziával, szövettani vizsgálattal feloldani.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 14., 19:10; Megválaszolva: 2011. április 16., 09:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés