Ciszta a mellben

Tíz napja Rheosolon tablettát szedek bokatörés miatt. A mellemben éve hirtelen keletkezett több ciszta, zölddiónyi méretűek. Nem engedtem lecsapolni, helyette az általam gondolt okot-ösztogén túlsúly-kezeltem progeszta care testápolóval. A ciszták lassan kisebbedtek, majdnem elmúltak egy kivételével. Az pedig a rheosolon szedése óta teljesen leapadt összement. Ártott neki vagy használt? Ha igen miért? A rheosolonban prednisolon és phenilbutasolon van. Miómám is van. Nem foglalkoznak az ok kiderítésével, csak a tünetet akarja a nőgyógyász kivenni mindenestől. Én a netről próbálok tájékozódni mindenről. Ön szerint a cisztákra miért és hogyan hatott a gyógyszerem? Max 2 hétig szedhetem sajnos. Köszönöm a választ!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza mellciszta témában

Tisztelt Kérdező!

A ciszták kialakulásában és növekedésében valóban a hormonális oka a döntő. Követést javaslok, legyen egy ellenőrző ultrahang, mammográfia. A szedett gyógyszer ennyi idő alatt nem okozhatott mellékhatásként a ciszta eltünését.

Kérdés: 2011. március 17., 12:01; Megválaszolva: 2011. március 19., 11:36
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Mellciszta leszívása
Tisztelt Doktor Úr! Egyik mellemben egyrekeszes, tiszta bennékű cisztát találtak, 6 hónapja változatlanul 18 mm. Panaszt fizikailag nem nagyon okoz -...
Mellciszták
Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Igazából nem ismerem az okot, csak valószínűsítem, hogy két éve sérülés vagy néhány napos cickafarkfű tea...
Nem múló hónalji érzékeny...
Tisztelt Doktor úr/nő! Évek óta fennálló mellfájdalommal küszködök Sajnos mind a mammográfián mind az UH vizsgálaton is sok apró nagyobb...
Emlő cysta
Tisztelt Dr Úr. Én már írtam önnek, hogy mind a két mellemben találtam egy -egy csomót, amivel mammografiára és ultrahang vizsgálatra küldtek...
Mell ciszta
Tisztelt szakértő! 47 éves vagyok. Bal mellemben találtak egy 3, 7 cm-es cisztát amit leakarnak szivni.Engedjem vagy van más megoldás is? ...