Ciszta

Tisztelt WebDoktor! Tavaly (2010) januárjában megfájdult a mellem, kis önvizsgálat után észre vettem, hogy szürkés váladék serken ki mindkét mellemből. Aktuális volt egy nőgyógyászati rákszűrés, ezért elmentem és a doktornőnek elmondtam a panaszomat.Elküldött ultrahangra, ahol nem találtak semmit.Laborban is voltam, prolaktin hormonszintet néztek, az normális volt.Felírt a doktornő egy Premens nevű gyógyszert, 3 hónapig kellett szedni. A fájdalom erősödött, a váladék nem múlt el.Pár hónap múlva felkerestem egy belgyógyászt, ő is nézetett prolaktinszintet, akkor is jó volt.Javasolt egy emlőgondozót kivizsgálásra.Elmentem Debrecenbe.Ultrahang: Mindkét emlő állományában néhány 2-5 mm-es cysta. Az axillák szabadok.Váladék kenet:Sejtszegény kenetek, sűrű savós alapállományban elvétve egy-egy habos plasmájú sejt. Elmondták, hogy nincs komoly baj, én megkönnyebbültem.Egy év múlva menjek kontrollra.Kérdeztem, hogy esetleg valami gyógyszer vagy valami...mert fáj (pedig nem vagyok penye) . Azt a választ kaptam, hogy a cisztától fáj, a folyadéktól feszít, ezzel kell élni. Mondta, hogy menjek nőgyógyászhoz, aki megnézeti a prolaktinhormont. (Amit már 2-szer néztek és jó volt.) Kérdésem az lenne, hogy tényleg nincs mit tenni? Esetleg valami természetes gyógymód? Megköszönöm ellőre is a válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza mell témában

Tisztelt Kérdező!

Amennyiben szed hormontartalmú készítményt hagyja el. Az apró cysták felelősek a panaszokért. Kifejezett panasz esetén borogassa emlőit. A kivizsgálás kopmlett és járjon rendszeresen ellenőrzésre. Gyógytea hasznos lehet a tünetek enyhítésében.

Kérdés: 2011. február 16., 21:22; Megválaszolva: 2011. február 20., 21:46
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
CT eredményem ismét
Lyuk nélküli mellbimbó?
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2