Fájdalmas Fibroadenoma, nem javasolják a műtétet

Egy fél éve állapítottak meg nálam fibroaenomált az egyik mellembe! Biopszia és ultrahang is erre utal! Most pár napja ismét voltam UH-n 2 milimétert nőtt! Már az eleje óta fáj! Sebész és patologus is azt mondja h nem kell műteni, de én nem tudom mi legyen...Kiműttesem! V ne?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza fibroadenoma témában

A fibroadenoma jóindulatú betegség.

De: ha folyamatosan, lassan növekszik, azért előbb-utóbb el kell távolítani, mert egyre nagyobb műtétre lenne szükséges.

Ha még menstruál (persze ezt nem írja, pedig ez nagyon fontos lenne) , akkor ráérünk két-három normális menstruáció után megint kontrollálni, és gondolkodni. (Nem fogamzásgátlós "mentsruációt" értek normális alatt! ) .

Ha viszont már túl van a menstruációs életkoron - azaz klimaxban van - akkor nincs mire várni, az egyre növekvő fibroadenomát érdemes eltávolítani. Arról nem is beszélve, hogy erős félelmeket okoz, hogy ott van valami az ember mellében. Szép lassan belebolondul az ember, és állandóan csak kontrollra szaladgál.

Kérdés: 2011. január 28., 17:02; Megválaszolva: 2011. február 08., 21:03
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
CT eredményem ismét
Lyuk nélküli mellbimbó?
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2