Szokatlan mellfájdalom

Tisztelet Doktor Úr/Nő! Hallottam már az enyémhez hasonló problémáról, de pontosan ilyen esettel még nem találkoztam fórumokon. Kb 1 éve teljesen rendszertelenül elkezdett fájni a mellem. Nem a mellkasom, hanem a mellem zsírszövetes részén, közvetlenül a bimbóudvar alatt, középről sugározva. Idegbecsipődés szerű fájdalomhoz tudom hasonlítani ezeket a nyilallásokat. Anyira aggasztó és ilyesztő volt már a helyzet, hogy felkerestem a nőgyógyászomat., aki azonnal hormonproblémára gyanakodott. Teljes kivizsgálás után azonban csak a cortisol szintem volt lényegesen magas, más gond nem volt. (eközben rövid idő alatt 8 kilót is felszedtem érthetetlen módon) . A doktor Úr tovább küldött emlőultrahangra, ahol szintén megnyugtató eredményt kaptam. Minden tökéletes volt. (2 szülésen vagyok túl, a másodiknak is már 6 éve, azóta Lindinette-t szedek.) Eközben megérkezett a pajzsmirigy eredményem is, ami minimálisan alacsonyabb volt ugyan a ref. tartománynál, de a háziorvosom szerint ez még nem okoz semmi problémát. Szóval most ott tartok, hogy minden rendben, semmit nem találtak, mégis kínlódom nappal és éjszaka, néha még kiegyenesedni sem bírok, csak nyomkodom, maszírozom, úgy elviselhetőbb. A férjem is komolyan aggódik már emiatt, hiszen ismer, és tudja, hogy jól bírom a fájdalmat. Ami lényegesen fontos lehet még, hogy 10 évvel ezelőtt a gyermekeim születése előtt volt egy mellbimbó kiemelő műtétem. Nagyon jól sikerült, azóta is rendben, szoptatással sem volt különösebb gondom. Ami nem változott a műtét után sem, az a mellbimbóim érzéketlensége. Szóval ezzzel nincs problémám, hogy beduzzadna, stb... A Doktor Úr sokat segített annó pszihésen... A szakorvosok szerint semmi összefüggés sincs a régi műtét, és az 1 évvel ezelőtt megjelenő panaszaim között, (kifelejtettem a menstruáció előtti rendkívüli ingerültséget megemlíteni, a menzeszem azonban pontos, és gond nélküli.) Elnézést kérek, hogy kicsit csapodár a mondandóm, de szerettem volna, a problémámmal kapcsolatos minden apró dolgot tudatni, hátha így könnyebb a dolog levélen keresztüli megítélése. Köszönettel várom válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza mellfájdalom témában

Tisztelt Kérdező!

Az emlőultrahang a szervi eltérést kizárta. a hormonális ok kivizsgálása is megtörtént. Amennyiben a fizikai trauma (szoros melltartó) is kizárható helyi kezelésen kívül más teendő nincs. Borogassa ekkor emlőjét, helyileg alkalmazzon gyulladáscsökkentő krémet. Szedjen B vitamin készítményt. A fájdalom oka lehet még, hogy a bordák között futó ideg problémája. Így amennyiben nem javul keressen fel neurológiai szakrendelést.

Kérdés: 2011. január 23., 17:45; Megválaszolva: 2011. január 26., 09:52
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Lyuk nélküli mellbimbó?
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2
Emlő UH vizsgálat