Visszér?

Már néhány éve egy csomót érzek az alkaromban a könyékhajlat alatt 3-4 cm-el, ami csak akkor látszik, ha kinyújtom a kezem és a bőrömet oldalra meghúzom. Eddig azt gondoltam, hogy talán visszér lehet de mindenhol csak azt találtam, hogy visszér a lábon jelentkezik. Valamint anyunak visszeres a lába és az én kezembe található csomó sokkal keményebb, kisebb nyomásra pedig fáj. Néhány hónappal ezelőtt voltam háziorvosomnál, mivel duzzadtnak találtam a mellbimbómat. Először ultrahangra küldött annak az lett az eredménye, hogy mind a kettő oldalon szimmetrikusan egy-egy 3 cm átmérőjű 1 cm vastagságú szövet található a mellbimbóm alatt, ami nem rosszindulatú. Ezután két sebésznél is voltam az egyik megtapogatta és azt mondta, hogy gynecomastia, a másik pedig elküldött aspirációs citológiára. Annak az eredménye szintén az lett, hogy nem rossz indulatú elváltozás. Valamint az szerepelt rajta, élénk színű eosinofil massza néhány típusos hámsejttel. Ezek után már nem mentem orvoshoz, mivel elkezdődött a tanév és kollégiumba kerültem. Utána néztem, és azt találtam az eosinfilről, hogy utalhat parazitára. Allergiásnak nem érzem magam. Elnézést kérek ha a kettő közötti összefüggés keresése teljesen alaptalan, lehet hogy már az agyamra ment, hogy nem tudom elfogadni a testem. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza mell témában

Tisztelt Kérdező!

Ebben az életkorban a leírt méretű gynecomastia semmilyen teendőt nem igényel. A parazita kizárható, teljesen különböző dolgok között vél kapcsolatot felfedezni. Az alkaron lévő elváltozás nem visszér és egy jóindulatú lágyrész-elváltozás lehet. Amennyiben nő vagy panaszt okoz mutassa meg sebészeten. A leírások alapján ön egészséges.

Kérdés: 2010. december 26., 20:59; Megválaszolva: 2010. december 29., 10:25
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Lyuk nélküli mellbimbó?
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2
Emlő UH vizsgálat