Mell(kasi) fájdalom

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Panaszom idén februárban kezdődött. Először a bal mellem oldalsó részén éreztem időszakokként jelentkező szúró fájdalmat, majd a jobb mellem oldalsó részénél. Hormonváltozásra gyanakodtam, ezért vártam. Áprilisban fordultam orvoshoz, amikor a jobb mellem erősebb fájdalma mindennapossá vált, nem tudtam aludni azon az oldalon, és a melltartó viselése is kellemetlen. Alig kitapintható csomót (tejmirigyet) észlelt a háziorvosom, és UH-ra küldött, és "megnyugtatott", hogy nem rák, mert az nem fájna. Augusztusra kaptam is időpontot Uh-ra (Írországban élek), ahol a mellemben nem találtak semmit - szerencsére. A fájdalom továbbra sem múlt el. Viszont azt vettem észre, hogy amikor oldalra fordulok, és a mellem (1 cm-es mirigyállománya) oldalra csúszik, talán nem is a mellem fáj, hanem a mellkasi bordáim egyike. A fájdalom inkább nyomásra érzékeny - amikor alszok, vagy a melltartó merevítője nyomja. Nagyobb esésre, ütésre nem emlékszem. Kérdésem: hogy mi okozhatja a bordák vagy mellek fájdalmát, vagy mi egyéb fájhat a mirigyállomány alatt (ha a mell UH tiszta állományt mutatott)? Idegszál, izom, zúzódás, szív, tüdő? Őszintén nagyon aggódom, mert ilyen jellegű fájdalom eddig nem volt az életemben. Most utazok haza szeptemberben, és elmennék magánrendelésre, de mit nézessek meg, milyen vizsgálatot javasol, ami felfedheti a fájdalom okát? Tisztelettel megköszönve válaszát: B.P.Tünde

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza a mellfájdalom témában

Tisztelt Kérdező! Az emlőultrahang után megnyugodhat, hogy emlőeltérés nincs. Nem derül ki, hogy szed-e fogamzásgátlót, amik tudnak hasonló panaszt okozni. Mivel mindkét oldalt érintette a mellkasfal elváltozását is kizárnám. Itthonlét alatt egy mellkas röntgen vizsgálatot végeztessen el. A stressz is bármikor tud hasonló panszokat okozni.

Kérdés: 2010. augusztus 30., 00:25; Megválaszolva: 2010. szeptember 02., 16:52
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2
Emlő UH vizsgálat
Emlő fájdalom
Mell ultrahang kóros eltérésre utal