• Mell(kasi) fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Panaszom idén februárban kezdődött. Először a bal mellem oldalsó részén éreztem időszakokként jelentkező szúró fájdalmat, majd a jobb mellem oldalsó részénél. Hormonváltozásra gyanakodtam, ezért vártam. Áprilisban fordultam orvoshoz, amikor a jobb mellem erősebb fájdalma mindennapossá vált, nem tudtam aludni azon az oldalon, és a melltartó viselése is kellemetlen. Alig kitapintható csomót (tejmirigyet) észlelt a háziorvosom, és UH-ra küldött, és "megnyugtatott", hogy nem rák, mert az nem fájna. Augusztusra kaptam is időpontot Uh-ra (Írországban élek), ahol a mellemben nem találtak semmit - szerencsére. A fájdalom továbbra sem múlt el. Viszont azt vettem észre, hogy amikor oldalra fordulok, és a mellem (1 cm-es mirigyállománya) oldalra csúszik, talán nem is a mellem fáj, hanem a mellkasi bordáim egyike. A fájdalom inkább nyomásra érzékeny - amikor alszok, vagy a melltartó merevítője nyomja. Nagyobb esésre, ütésre nem emlékszem. Kérdésem: hogy mi okozhatja a bordák vagy mellek fájdalmát, vagy mi egyéb fájhat a mirigyállomány alatt (ha a mell UH tiszta állományt mutatott) ? Idegszál, izom, zúzódás, szív, tüdő? Őszintén nagyon aggódom, mert ilyen jellegű fájdalom eddig nem volt az életemben. Most utazok haza szeptemberben, és elmennék magánrendelésre, de mit nézessek meg, milyen vizsgálatot javasol, ami felfedheti a fájdalom okát? Tisztelettel megköszönve válaszát: B.P.Tünde

        Dr. Boros Miklós válasza a mellfájdalom témában

        Tisztelt Kérdező! Az emlőultrahang után megnyugodhat, hogy emlőeltérés nincs. Nem derül ki, hogy szed-e fogamzásgátlót, amik tudnak hasonló panaszt okozni. Mivel mindkét oldalt érintette a mellkasfal elváltozását is kizárnám. Itthonlét alatt egy mellkas röntgen vizsgálatot végeztessen el. A stressz is bármikor tud hasonló panszokat okozni.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. augusztus 30., 00:25; Megválaszolva: 2010. szeptember 02., 16:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő!Minden évbe járok rendszeres emlő vizsgálatra, soha nem volt semmi problémám, az eredményeim jók voltak. Azonban időnkét tapasztalok a jobb mellemben illetve néha a balba is kicsi szúró érzést, ami rögtön el is múlik....