Nyilallás

Kedves doktor/doktornő! Már két napja időközönként nyilalló érzést érzek a bal mellem alsó részén. Most nem tudom pontosan hogy a szívem vagy a mellem, de nagyon kellemetlen. Szívproblémáim is vannak, a szívbillentyűim nem a megfelelő képen működnek, ezért szívzörejem is van, és a mellem is voltam már párszor bajban, mert évekig éltem azzal a tudattal hogy fibroadenómákra hasonlító rezisztenciáink vannak (lehet nem jól írtam le:)) és a borda porcomat is nézték már jóindulatú daganatnak. Szóval azt szeretném tudni hogy ennek a nyilalló érzésnek van e valamelyik dologhoz köze? És ha igen akkor mi a teendő? Meg rendszeresen szokott bal oldalt a mellem közelében a hónomalja alatt kissé nyilallni, és az elég kellemetlen mert volt már hogy a karom is zsibbad tőle. Amúgy a kardiológus akinél voltam mikor szívzörejt hallottak nálam, ő azt mondta hogy nincs itt probléma majd 30 éves korom utána lehet vele gondom és csak annyi hogy néha visszafele áramlik a vér, meg hogy ne stresszeljek:) amit ugyebár elég nehéz a mai világba. Az onkológus meg mikor megállapított a dolgot akkor annyit mondott hogy: "majd ha kiszoptatok 3-4 gyereket lehetséges hogy elmúlik, de nem biztos" Előre is köszönöm szépen a válaszát. Üdvözlettel: Tekla.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza a emlőfájdalom témában

Tisztelt Kérdező! A leírt három eltérés mindegyike tud nyillaló érzést okjozni. A fibroadenomák követése javasolt, mivel a méretük a műtéti indikáció egyik alapja. Történjen meg az emlőultrahang és amennyiben nem indokolja emlőelváltozás a panaszokat lássa újból kardiológus. A leírt érzést leggyakrabban a stressz okozza valójában és nincs mögötte szervi eltérés, de ezt meg kell nézni.

Kérdés: 2010. augusztus 25., 12:06; Megválaszolva: 2010. augusztus 31., 21:36
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2
Emlő UH vizsgálat
Emlő fájdalom
Mell ultrahang kóros eltérésre utal