• Micromeszesedés elmúlik?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszelt Doktor Úr/Nő! Az alábbi leletekkel rendelkezem: 1. A bal emlő külső belső negyedében 7 mm legnagyobb átm. porszerű micromeszesedés ábrázolódik. 2. A bal emlő külső negyedében a mellkas közelében 7 mm átm, poszerű R.2-3. jellegű micromészcsoport látható, melyből stereotaxiás core biopsiát vettünk. 3. A bal emlőből származó szövettani minta atrophias emlőmirigy állományt véleményez. Mivel az apró mikromész csoport a mellkas közelében van a szövetmintát csak annak közvetlen közeléből sikerült venni, így abban calcificatió nem látható. Ha novum mikromeszesedésről van szó, drótjelölés, sebészeti excisió és teljes szövettani feldolgozás mérlegelendő. Ön műtétet javasol? Ha igen, mi a következménye a jó-,ill. rosszindulató szövettani eredménynek? Kemoterápia, sugárkezelés? Tud a mikromeszedés jó indulatú lenni? Inkább várjak és figyeljük renszeresen? El tud múlni? Mi okozhatta kialakulását? Előre is köszönöm válaszát?

        WEBBeteg szakértő válasza a emlő eltérés témában

        Tisztelt Kérdező! Mindenképpen a drótjelölés és a műtéti eltávolítás a választás. Tud jóindulatú emlőbetegség is mikromeszedést okozni, de ezt csak a szövettani vizsgálat fogja megmondani. A műátét egy alcsony kockázattal és szövődményrátával elvégezhető beavatkozás. Kimenetelről csak a szövettan birtokában lehet bármit is mondani, ez határozza meg az utókezelést is. Ne késlekedjen a műtéttel.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. augusztus 19., 15:46; Megválaszolva: 2010. augusztus 27., 16:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés