Micromeszesedés elmúlik?

Tiszelt Doktor Úr/Nő! Az alábbi leletekkel rendelkezem: 1. A bal emlő külső belső negyedében 7 mm legnagyobb átm. porszerű micromeszesedés ábrázolódik. 2. A bal emlő külső negyedében a mellkas közelében 7 mm átm, poszerű R.2-3. jellegű micromészcsoport látható, melyből stereotaxiás core biopsiát vettünk. 3. A bal emlőből származó szövettani minta atrophias emlőmirigy állományt véleményez. Mivel az apró mikromész csoport a mellkas közelében van a szövetmintát csak annak közvetlen közeléből sikerült venni, így abban calcificatió nem látható. Ha novum mikromeszesedésről van szó, drótjelölés, sebészeti excisió és teljes szövettani feldolgozás mérlegelendő. Ön műtétet javasol? Ha igen, mi a következménye a jó-, ill. rosszindulató szövettani eredménynek? Kemoterápia, sugárkezelés? Tud a mikromeszedés jó indulatú lenni? Inkább várjak és figyeljük renszeresen? El tud múlni? Mi okozhatta kialakulását? Előre is köszönöm válaszát?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a emlő eltérés témában

Tisztelt Kérdező! Mindenképpen a drótjelölés és a műtéti eltávolítás a választás. Tud jóindulatú emlőbetegség is mikromeszedést okozni, de ezt csak a szövettani vizsgálat fogja megmondani. A műátét egy alcsony kockázattal és szövődményrátával elvégezhető beavatkozás. Kimenetelről csak a szövettan birtokában lehet bármit is mondani, ez határozza meg az utókezelést is. Ne késlekedjen a műtéttel.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2010. augusztus 19., 15:46; Megválaszolva: 2010. augusztus 27., 16:48
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2
Emlő UH vizsgálat
Emlő fájdalom
Mell ultrahang kóros eltérésre utal