Csomó

Jó napot kívánok! 26 éves nő vagyok. Az elmúlt napokban voltam mammográfián Uh vizsgálaton. A csomó amivel járok fél évente mindig csak nő, csak nő. Már 15 mm-es és most került rá a sor, hogy vettek belőle szövetmintát. Nagyon aggódom, hogy milyen lesz az eredményem. Fogamzásgátlót nem szedek. Olvastam, hogy a mell cisztákat a fogamzásgátló csökkenti. Ön mit javasol, keressek fel egy nőgyógyászt? Ugyanis kés alá nem akarok menni. Nagyon félek hogy műtét lesz a vége. Ilyen fiatalon nem szeretnék. A csomó nem fáj, nincsenek gyerekeim. Mit javasol? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Melinda

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza a mell csomó témában

Tisztelt Kérdező! A mintavétel eredménye a döntő. Panaszokat nem okozó 15 mm-es eltérést még nem kell azonnal megoperálni. A hormonális fogamzásgátló valóban tud hatni a hormonfüggő folyamatokra. Konzultáljon nőgyógyászával. A műtét, amennyiben szükséges, a mell későbbi funkcióját nem fogja befolyásolni.

Kérdés: 2010. augusztus 03., 10:40; Megválaszolva: 2010. augusztus 09., 10:22
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2
Emlő UH vizsgálat
Emlő fájdalom
Mell ultrahang kóros eltérésre utal