Mellfájdalom

Hetek óta fájnak a melleim. Kb. 1 éve szedek fogamzásgátlót (7 hónapig Yasminelle, majd Dienillere váltottam, mert gyógyszerszedés alatt menstruáltam). Kb. 2 hónappal a gyógyszerszedés megkezdése után fibroadenomám alakult ki az egyik mellemben, majd néhány hónappal később még egy csomó vált kitapinthatóvá. A 2. csomó egy idő múlva eltűnt. Nemrég készült ultrahang vizsgálat, mást nem találtak. Ennek ellenére kb 4 hete szinte folyamatosan fájnak a melleim (az is amelyikben nincs és nem is volt csomó). 3 hete nem szedek már gyógyszert sem egyáltalán. Fájdalomcsillapítás terén Advillel és Algopyrinnel próbálkoztam sikertelenül. Hogyan lehetne csillapítani a fájdalmat és egyáltalán mi okozhatja ezt?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza a emlőfájdalom témában

Tisztelt Kérdező! Kétoldali emlőfájdalom hátterében leggyakrabban hormonális ok áll. Amennyiben gyógyszerszedés nélkül is lesznek panaszai a következő ciklusban keressen fel emlőszakrendelést. A kimutatott fibroadenomát érdemes rendszeresen ultrahanggal ellenőrizni (panaszmentes esetben évente). A fájdalomcsillapítókból bármelyik alkalmazható és borogathatja is ez emlőket.

Kérdés: 2010. július 29., 19:02; Megválaszolva: 2010. július 31., 09:12
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2
Emlő UH vizsgálat
Emlő fájdalom
Mell ultrahang kóros eltérésre utal