Csomó 16 éves fiú mellében, mi lehet ez?

Tisztelt Doktornő!
Én egy 16 éves fiú vagyok. Mindkét mellemben csomót észleltem ami nyomás hatására fáj.Voltam orvosnál, aki a következőket írta az ultrahang után:
Az axillákban kóros echoszerkezetű nyirokcsomó nincs.
K2. Benignus. Mko a bimbó mögött, Jobb oldalon 1, 5 cm bal oldalon 2 cm-es tömörülés van.
Retroareolarisan fizikálisan gynecomastianak megfelelő echszegény terület látszik, malignitási jel nélkül.Teendőt nem igényel.
Már a harmadik éve megvan, és engem nagyon zavar. Az orvos azt mondta hogy majd elmúlikde az E vitamin hasznos lehet.De engem ettől még zavar. Mit kezdjek a csomómmal? Szedjek vitamint?
 

WEBBeteg szakértő válasza gynecomastia témában

Tisztelt Kérdező!

Ebben az életkorban az emlők mirigyes része valóban gyakran tapintható. Auóz ultrahang által igazolt eltérés nem igényel beavatkozást. Lényeges a helyes életmód, megfelelő testsúly és a táplálékkiegészítők kerülése. A vitamin szedésének nics akadálya, de a túladagolás lehetőségét el kell kerülni. Amennyiben tovább nőne a csomó, vagy fájdalom jelentkezne ellenőrzésre vissza kell menni.

Dr. Boros Miklós, általános, mellkas- és gyermeksebész
Kérdés: 2010. június 10., 21:32; Megválaszolva: 2010. június 10., 21:32
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Férfi mellproblémák
Üdv! Egy 23 éves, 180 cm, 90kg-os férfi vagyok, gynecomastia-szerű problémám van. Ha jól informálódtam, akkor nekem nem ez a gondom, mivel a...
Mellben lévő mirigy duzzanat...
Tisztelt Címzett! Férjemnek a bal mellében kb.diónyi mirigy duzzanat található.Volt mammográfián és ultrahangos vizsgálaton, vélemény...
Ginekomasztiam van! Tanácsot kérnék
20 éves férfi vagyok de egyre nagyobb a gond. A gond az hogy a cicim nagy nem olyan mint az átlagos férfiaknak. Az igazság az hogy egész életemben...
Gynecomastia
Üdvözlöm a következö problémával fordulnék önökhöz 29 éves férfi vagyok több éve tapasztaltam hogy mindkét mellbimbom megnövekedet (kb2-3cm)...
Férfi emlőrák
Tisztelt Doktorúr! 37 éves nem dohányzó, rendszeresen sportoló férjem pár hete bal mellében tapintható csomót észlelt, mivel családjában gyakori...