3 db összefüggő fibroadenoma

Tisztelt Orvosszakértő! 38 éves vagyok, emlőszűrésen voltam, ahol az alábbiakat állapították meg: Fizikai vizsgálat: Sem az emlőkben, sem az axillákban kóros nem tapintható. Mammographia: Csaknem szimmetrikus, kissé dens mirigyállomány, melyen belül kóros képlet, malignitásra utaló jel nem látható. UH vizsgálat: A jobb emlőben retromammilarisan egy 8 mm-es cysta látható. A jobb emlőben a külső quadránsok határán egy kb. 17 mm legnagyobb átmérőjű, hossztengelyével a bőrrel párhuzamos, kissé lobulalt felszínű echoszegény elváltozás van. Az elváltozáson belül olyan, mintha 3 kis hosszúkás alakú benignus képlet lenne, mely egymástól gyakorlatilag nem elválasztható. A legnagyobb kb.10 mm-es. Egyebekben az emlőkben és az axillákban kóros UH szerkezeti eltérés ne látható. Vélemény: A jobb emlőben látott elváltozás lehet 3 db szorosan egymás mellett lévő kis fibroadenoma. Tűvel vettek is belőle azonnal mintát, 1 hét múlva lesz eredmény. Azt szeretném kérdezni, hogy lehetséges-e az, hogy a mammográfia nem vesz észre egy rosszindulatú elváltozást? Lehet arra számítani ezek után, hogy a cytológia rossz eredményt hoz? Az, hogy együtt van a 3 db, már mindenképpen műtétet eredményez? Előre is köszönöm a válaszát. Szilvia

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kocsis István válasza fibroadenoma témában

Tisztelt Kérdező!

A citológiai eredmény a döntő. Tudni kell, hogy a mammográfia és az ultrahang is képlakotó. Azaz lehetnek gyanújelek a rosszindulatú eltérésekre, de biztosat csak a szövettan tud mondani. Javaslatom a citológiai eredménytől függetlenül a sebészeti eltávolítás.

Kérdés: 2010. április 21., 10:54; Megválaszolva: 2010. április 21., 10:54
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
mellnagyobbítás, fibroadenoma
Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! 22 éves lányomnál kb másfél éve a jobb mellében fibroadenomát diagnosztizáltak. Azóta volt már két ultrahang...
Biztos az?
Tisztelt Doktor Úr! Voltam mell ultrahangon, ahol találtak egy 10 mm-es fibroadenomát. Mintát is vettek belőle, még nincs eredmény. Aggodom, hogy...
fibroadoma a mellben
fibroadoma a mellben, szedhető fogamzásgátló a neve cerazette, orvos ajánlotta de amikor megtudtuk a csomót a mellben nem szabadott, két hónapja kenni...
Hajhullás elleni gyógyszer vagy...
Kedves Doktornő/Doktor Úr! A problémám a következő: a bőrgyógyászom seborrhoeás bőrtípusom miatti hajhullás ellen felírta az ALPICORT PLUS...