• Hónalj dudor

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        jo napot kivánok 27éves anya vagyok gyermekem most lessz 3éves 1honapot szoptattam abba kellett hagynom mert azt hitték gogy allergiás a gyerek a problémám az hogy lassan 1éve hogy a jobb honaljamban nem  mondanám csomonak de olyasmi észleltem ami menszesz előőtt vagy után érzékeny picit fáj voltam vele uh-án de azt mondták hogy az axillák szabadok nincsott semmi voltam vele a kékgolyoban is megtapogatta azo rvos de nem észlel ő ott semmitt hát fura.menszeszkor ha megnyomom a mellbimbomat mind a kettőből pici pötty jön ki fehér szinü.kérdezném hogymi tévő legyek,,,? ezzel a dologgal köszönettel éva

        WEBBeteg szakértő válasza a hónalj, duzzanat témában

        27 éves fiatalassszony Éva!
        1./ Mindkét emlőből nyomásra kevés fehér váladék ürül, azt tejcsurgásnak (galactorrhea - nak) nevezzük.
        Mivel a tejelválasztási reflex a bimbó ingerlésére, nyomásra, (a baba szopására) beindul, ne nyomogassa, ne préselgesse! Minnél többet próbálgatja, annál több váladék termelődik.
        Legtöbbször teljesen közömbös kis dolog, és a kissé megemelkedett prolactin nevű koponyaalapi hormon csinálja (vérvizsgálattal kimutatható) - vagy maga az előbb említett ingerlés okozza.
        A prolactin-szintet lehet csökkenteni, de az ilyen gyógyszerek nem közömbösek, tehát maradnék a várakozásnál.
        Menstruáció szabályos, rendben van?
        Szed-e valamilyen hormon-tartalmú készítményt?
        2./ a hónaljban menzesz előtt - az emlővel kb. egyidőben - érzékenység jelentkezik. Ha ultrahangon nincs semmi látható, azért még ú.n. "járulékos emlőmirigy" sejtecskék lehetnek ott, ami a panaszt kiváltja. Nincs jelentősége. Ha ismét-ismét jelentkezik, érdemes kontrolláltatni.
        Bizony nem könnyű dolog nőnek lenni!


        Dr. Piros Zsuzsanna
        általános orvos, fül-orr-gégész Itt kérdezhet

        Dr. Piros Zsuzsanna
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-26 08:29:05; Megválaszolva: 2010. február 26., 08:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: