Coryne bakterium?

Tisztelt Doktorno! 3 honapja nagyon szaraz es viszket a honaljam. Ezzel egyidoben az arcom tele lett pattanasokkal, pedig 7 eve szedek fogamzasgatlot, es a kezdetek ota makulatlan a borom. Voltam borgyogyasznal, aki corine bakteriumra gyanakodott (ami a honaljamrol szerinte tovabbfertozte a faggyumirigyeket is, tehat a ket tunet azonos okbol ered) , unguentum antisepticum es mycosolon kremeket irt fel a honaljamra, az arcomra akkor meg semmit. Vegigcsinaltam egy ket hetes kurat, de a tunetek csupan enyhultek, azonban nem szuntek meg. Visszamentem az orvoshoz, aki most aknemycin kremet irt fel a honaljamra es roxithromicin rathiopharm (300 mg) antibiotikumot pedig a pattanasaimra, utobbibol ket receptet - 10-10 darabosat. Utananeztem mind ket gyogyszernek, es mindketto alapvetoen zsiros, pattanasos, keleses, de mindenkepp valadekos borpanaszokra hasznalatos, azonban az en honaljam korosan szaraz es viszket. Egyenlore nem merem elkezdeni az antibiotikumot, hatha van mas megoldas... meg tudna erositeni, hogy a leirtak alapjan egyetert-e a kezelessel, vagy esetleg a tunetek masik betegsegre emlekeztetik? Koszonettel

Dr. Bodnár Edina válasza Hónalj témában

Az antibiotikumot nyugodtan szedje be, segíteni fog a bőrtüneteken. Lokálisan inkább Travocort krémet javaslok a hónaljra.

Kérdés: 2015. január 15., 13:52 ;Megválaszolva: 2015. január 20., 19:45
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Sargas hónalj
Tisztelt Web Dr! Másfél éve emésztési problémákkal küzdöm. Mostanában észrevettem, hogy a hónom alja főleg a hajlatnál enyhén sárgás...
Café au lait
Piros tűhegynyi pontok a bőrön
Fábry szindróma?
Hónalj nyirokcsomó duzzanat