Csomó egy férfi mellében

Tisztelt doktorúr/doktornő!

Az öcsém 22 éves.Körülbelül 3-4 hónapja egy borsónyi csomót fedezett fel a jobb mellbimbója mögött. Folyamatosan nő és érintésre fájdalmat érzett. A múlthéten sikerült rábeszélnem, hogy nézesse meg, mert ekkor már nagyobb bab méretű lett. Ezenkívűl ezidő alatt fogyott is úgy 5-6 kilót.. Na most azt mondták neki, hogy természetes, ha egy férfinak "nő a melle", de kérjen időpontot az emlőcentrumtól. Október 5.-ére sikerült időpontot kapnia, de azóta/múlthét óta is nőtt valamennyit az a csomó.

Aggódom érte, mert nem hiszem, hogy "természetes"az, ha valakinek az ilyen jellegű panasza még fogyással is társul. A kérdésem az lenne, hogy keressünk másik orvost, vagy várjuk meg a emlőcentrum eredményét? Egyáltalán mitől lesz csomó egy fiatal ember mellében?

Válaszát előre is köszönöm!

 

Dr. Csuth Ágnes válasza csomó az emlőben témában

Tisztelt Kérdező!   A fizikális vizsgálat és az ultrahang a döntő az eltérés okának kiderítésében. Nem biztos, hogy a fogyás a csomóval az emlőben összefüggésben áll. Többféle betegség is okozhat hasonló tünetet. Amennyiben a panaszok fokozódnak keressen fel sebészeti szakrendelést hamarabb.Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. október 01.

Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek

15 évesen csomó van a mellembe, hová...
Tisztelet Dr. Mégcsak 15 éves vagyok, de a jobb mellemen van egy csomó. Lehet-e ez nagyobb baj? Ön szerint milyen kivisgálásra mennyek el ha kell-e?  ...
Mellimplantátum 2
Tisztelt Doktornő/úr! Előző levelemben nem említettem meg, hogy az utolsó műtétem tavaly októberben volt és elötte voltam mammográfián és ultrahangos...
Mellrák lehetséges e
Údvözlöm! az elmúlt 26 hónapban 3.szor vettem részt mammográfiai és uh vizsgálaton. Mindig felfedeztem csomót a mellemben. A szűrés eredménye R2U2.Legutóbb 8...
Emlődaganat eltávolítás utáni életmód
Tisztelt Dr. Baki Márta! Októberben diagnosztizáltak rosszindulatú emlődaganattal, akkor a háziorvosom javaslatára nem kezdtem el plusz vitaminokat,...
Emlő szövettan miatti aggodalom
Tisztelt Dr. Baki Márta! Köszönöm megtisztelő válaszát előző, emlődaganattal kapcsolatos kérdéseimre!, Hogy a kérdésem keretet kapjon, idáig ez történt:...
Melldaganat fiatal férfinél?
Tisztelt Doktornő! Pár napja zuhányzásnál a jobb mellbimbóm alatt (és talán a bal alatt is, csak nem ugyanúgy esik kézre) egy apró porcszerűséget vettem...