Csomó egy férfi mellében

Tisztelt doktorúr/doktornő!

Az öcsém 22 éves.Körülbelül 3-4 hónapja egy borsónyi csomót fedezett fel a jobb mellbimbója mögött.Folyamatosan nő és érintésre fájdalmat érzett. A múlthéten sikerült rábeszélnem, hogy nézesse meg, mert ekkor már nagyobb bab méretű lett.Ezenkívűl ezidő alatt fogyott is úgy 5-6 kilót..Na most azt mondták neki, hogy természetes, ha egy férfinak "nő a melle", de kérjen időpontot az emlőcentrumtól.Október 5.-ére sikerült időpontot kapnia, de azóta/múlthét óta is nőtt valamennyit az a csomó.

Aggódom érte, mert nem hiszem hogy "természetes"az, ha valakinek az ilyen jellegű panasza még fogyással is társul. A kérdésem az lenne, hogy keressünk másik orvost, vagy várjuk meg a emlőcentrum eredményét? Egyáltalán mitől lesz csomó egy fiatal ember mellében?

Válaszát előre is köszönöm!

 

Dr. Deli Tamás válasza csomó az emlőben témában

Tisztelt Kérdező!

 

A fizikális vizsgálat és az ultrahang a döntő az eltérés okának kiderítésében. Nem biztos, hogy a fogyás a csomóval az emlőben összefüggésben áll. Többféle betegség is okozhat hasonló tünetet. Amennyiben a panaszok fokozódnak keressen fel sebészeti szakrendelést hamarabb.Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2009. október 01., 09:27; Megválaszolva: 2009. október 01., 09:27
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
15 évesen csomó van a mellembe, hová...
Tisztelet Dr. Mégcsak 15 éves vagyok de a jobb mellemen van egy csomó. Lehet-e ez nagyobb baj? Ön szerint milyen kivisgálásra mennyek el ha kell-e?...
Mellimplantátum 2
Tisztelt Doktornő/úr! Előző levelemben nem említettem meg, hogy az utolsó műtétem tavaly októberben volt és elötte voltam mammográfián és...
Jobb mell fájdalom
Mennyire veszélyes a Fibroadenoma?
Hogyan tovább emlődaganat esetén?