Jobb mell fájdalom

Tisztelt Dr Kiss György Tanácsára lenne szükségem. Az elmúlt 1 évben háromszor voltam mell ultrahangon egy emlőcentrumban mellre specializálódott radiológusnál. 2021. júniusban egy teljesen negatív leletet kaptam. Azonban augusztusban volt egy balesetem amelyben erősen zúzódott a jobb mellem és duzzadt volt. a helyét még mindig látni most is a mellemen. A lelet ezt tartalmazta a baleset után két héttel: jobb emlő külső alsó negyedében már felszívódóban lévő méréskelten echodús inhomogén terület néhány apró max 5 mm-es zsírnkerózis. Más kóros eltérés torzulás hangárnyék nem mutatható kis. Az axillaris supracalvicularis és parasternalis régiók szabadok. Január végén újra elmentem a lelet ugyanez volt: látható még mindig pár darab zsírnekrózis a legnagyobb 5mm. Minden más negatív. A gondom az hogy sokrszor fáj a jobb mellem. Fél éve kialakult nálam egy rossz szokás hogy az érintett jobb oldalamat/karomat felsőtestemet folyamatosan megfeszítem naponta 10-20 alkalommal ezáltal sokrszor fáj a bordám a hónaljam a mell közötti rész és a mellemben is érzek szúró fájdalmat. Nem tudom miért csinálom ezt de már járok szakemberhez akivel kezelni próbáljuk ezt a rossz szokást illetve a mellráktól való erős szorongásomat is. Az lenne a kérdésem hogy van e okom a mellráktól aggódni? Ha ez a fájdalom a mellráktól lenne azt a január végi uh mutatta volna? Vagy ez a fájdalom lehet e kisugárzó azaz nem is a mellem fáj hanem a mellem körüli izmokból esetleg a bordaporcból is jöhet ez a fájdalom amit a folyamatos rendszers feszítés okoz? A mellklinikán azt mondták teljesen felesleges emiatt a sérülés miatt most újra menni, főleg ha az utolsó vizsgálat óta fél év sem telt el. A mellem nem denz azt monda a radiológus könnyen és jól átlátható. Javaslata: évente uh 2 évente mammo+uh. Amúgy pár napja elkezdtem kollagént inni és bevallom kicsit jobb lett. Köszönöm megtisztelő válaszát erre az eléggé összetett több problémát is tartalmazó kérdésre. Kata

Dr. Kiss György válasza Jobb mell fájdalom témában

Tisztelt Hölgyem !

Elnézését kérem a késedelmes válaszért / saját technikai hiba / és köszönöm bizalmát !

Leirt panaszai alapján elég nagy testi és psychés traumát okozhatott és okoz jelenleg is az Ön által ismertetett esemény

-jogosan.

Az viszont megnyugtató, hogy azóta is folyamatos megfigyelés alatt áll és rendszeresen kéri a szakemberek véleményét.

Ha teljesen meg akar nyugodni, akkor a folyamatos fájdalom miatt nem tartanám " ördögtől való dolognak"nha a leirt zsirnecrosisos területről emlő biopsia történne és a szövettani lelet is kizárná a rosszindulatu folyamat lehetőségét.

T.i, ha a szövettan is negativ nem kell aggódnia, de kérem , hogy a fél évenkénti rendszeres ellenőrzést tartsa be- ez nagyon helyes eljárás. A fájdalom és a vele kapcsolatos negativ psychés panaszok is idővel csökkennének.

Mindent helyesen csinál !

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2022. június 15., 13:10; Megválaszolva: 2022. június 29., 15:25
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Szövettani leírás jelentése
5 évvel ezelőtti emlőrák metastasisa merült fel PET CT és koponya MRI képalkotó diagnosztikai leletek alapján. A koponya csontból vett szövettani...
Mennyire veszélyes a Fibroadenoma?
Hogyan tovább emlődaganat esetén?
Mennyire gyógyítható?
Emlődaganat?