ABS Monocita

Jó napot kívánok! Érdeklődni szeretnék egyik nap ABS Monocita0,12 másnap 0,29 harmadnap 0,91 + os lett megtudná nekem ezt mondani jot vagy rosszat jelent miért ment fel ilyen hamar köszönöm előre is a válaszát.Most még 7 napig kell szednem a fehérvérsejt nővelőt inekcioba le volt esve 0 ra köszönöm a válaszát.Szeretném megkérdezni magán rendelése van e és ha igen el tudnék e Őnhoz menni

Dr. Baki Márta válasza monocitaszám témában

Tisztelt Asszonyom!

Valószínű, hogy betegsége miatt kemoterápiában részesült. Ennek következménye lehet, hogy a fehérvésejtszám csökken, az Ön esetében – ha jól ételmezem- ez 0 volt. Ilyenkor a szervezet ki vant téve különböző fertőzéseknek, ill. a szervezetünkben egyébként is normal szolgálatot teljesítő – legtöbbször baktériumok – válhatnak kórokozóvá, azaz patogénné. A fehérvérsejtek növekedését gyorsítják különböző injekciós készítmények, Ön is ilyenben részesül.

Többfajta fehérvérsejt található a szervezetünkben, s ezeknek különböző a feladatuk. A monociták a legnagyobbak a fehérvérsejtek között. Feladatuk, hogy a kórokozókat vagy azok alkotóelemeit bekebelezzék és így védjék a szervezetet a fertőzések ellen.

Abszulut, azaz ABS értékük gyorsan növekedhet az Ön által kapott injekciós készítmény alkalmazása során. Érdemes lenne azt is tudni, hogy az összes fehérvérsejtszám és azon belül a többi alkotóelem nagysága hogyan alakul/alakult az injekciós kezelés során.

Levelében az első két ABS monocita érték normális tartományon belül van. A 0,91 egy kicsit meghaladja a normális értéket, de a szervezet ilyenkor általában “túlkompenzál”. Kemoterápia és fehérvérsejt számot nem befolyásoló készítmények elhagyása után “nyugodt körülmények” között is érdemes lenne meghatározni a monocita számot, s ha abban valami nagy eltérés észlelhető, akkor javasolt annak felkutatása, hogy ezt mi okozhatja.

Tájékoztatom, hogy magán rendelésem nincs.

Tisztelettel: dr.Baki Márta

Kérdés: 2022. január 07., 11:08 ;Megválaszolva: 2022. január 09., 08:13
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Mellráktól való félelem
Üdvözlöm a segítségét szeretném kérni. A jobb mellem kb fél éve fájdogál nem folyamatosan, nem tudom pontosan meghatározni hogy hol mert nincs...
Ujabb szövetminta vétel...
Szövettani leírás jelentése
5 évvel ezelőtti emlőrák metastasisa merült fel PET CT és koponya MRI képalkotó diagnosztikai leletek alapján. A koponya csontból vett szövettani...
Jobb mell fájdalom
Mennyire veszélyes a Fibroadenoma?