Mellet ért erős trauma

Üdvözlöm. Tegnap az esős csúszós időben egy rosszul kialakított bejárati ajtó lépcsőhén megcsúsztam és ráestem a jobb mellemre, majd hátul a bordaimra és a tarkómra. A mellem sérülése aggaszt a legjobban a bőr is lejött róla egy részen. Gyulladt forró piros és fájdalmas. Azonnal jegeltem kb 20-30 percig. Olvasom hallottam hogy a mellben okozott trauma sérülés okozhat mellrákot ez valóban lehetséges? 39 éves vagyok májusban voltam mell ultrahangon minden tökéletes volt. Mit javasol menjek újabb vizsgálatra? Valós a mellrák miatti aggodalmam? Köszönöm a válaszát, jó egészséget. B.K

Dr. Baki Márta válasza Emlő sérülés témában

Tisztelt B.K.!

A levelében említett egyszeri sérülés nagy valószínűséggel nem okozhat rosszindulatú daganatot a mellben. Jelenleg javaslom valóban a gyulladt terület hűtését, ha bőr sérülést is szenvedett, akkor annak sebellátása mindenképpen szükséges. Abban az esetben, ha belázasodik, vagy a sérülés helyén göböt észlel, amely fölött a bőr pirosabb ill. esetleg folyadék sejthető benne, akkor mindenképpen javaslom, hogy forduljon orvoshoz: házi orvosához vagy sebészhez. Amennyiben a családban több daganatos megbetegedés nem fordult elő, akkor elegendő az Ön életkorában az emlő önvizsgálatát havonta elvégezni, ill. még az emlő ultrahangos vizsgálata elegendő, panaszmentes esetben.

Tisztelettel: dr.Baki Márta

Kérdés: 2021. augusztus 24., 10:44 ;Megválaszolva: 2021. augusztus 27., 17:51
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Ujabb szövetminta vétel...
Szövettani leírás jelentése
5 évvel ezelőtti emlőrák metastasisa merült fel PET CT és koponya MRI képalkotó diagnosztikai leletek alapján. A koponya csontból vett szövettani...
Jobb mell fájdalom
Mennyire veszélyes a Fibroadenoma?
Hogyan tovább emlődaganat esetén?