Emlőbiopszia2

Kedves Doktor Nő! A múlt hėten mår irtam Önnek,a 19 ėves lånyom mellėben csomò,tėmåban.Köszönöm a segìtő vålaszt.Azota a biopszia helyėn a fájdalom elmult.A szövettani eredmėnyt ma kaptuk meg vagyis az eeszt ben låttuk.Szeretnėm ha segitene,hogy van e okunk aggodalomra.? A sebėsz orvos akinek majd az eredmėnyt vissza kell vinnünk,jan.11ig szabadságon van.Mindenkėpp mütėt lesz,azt tudjuk.Leirnåm a citologiai eredmėnyt. 2kenet ėrkezett a bal emlő 19mm es szolid kėpletėből.BK2,BU1. Mėrsėkelten sejtdus kenetekben elågazó kis cohesiv sejtcsoportok,myopithel sejtekkel.Myoepitel alakok a håttėrben is nagy szåmban jelen vannak. Vėl.C2 fibroadenoma lehet Az elváltozás amugy 2x2cm.Köszönöm a vålaszt! Boldog új ėvet kivánok! Tisztelettel Gabriella

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Baki Márta válasza emlő fibroadenoma, fiatal kor, családi daganatos halmozódás témában

Tisztelt Gabriella!

Köszönöm a tájékoztatást, s örülök, hogy lánya panaszai elmúltak, ami a szúrás következményei voltak. Abban az esetben, ha a családban emlő, petefészek, hasnyálmirigy daganat nem fordult elő, ill. a férfiaknál prosztata daganatot nem állapítottak meg, akkor egyenlőre csak megfigyelést javaslok. Abban az esetben, ha ez a csomó panaszt nem okoz, esetleg menstruáció előtt kissé érzékeny, akkor további teendő nincs. Fél év múlva emlő ultrahang vizsgálat, illetve havonta a menstruáció után emlő önvizsgálat szükséges. Abban az esetben, ha lányának panaszai vannak, akkor esetleg érdemes a csomót eltávolítani. A műtéti heg viszont esetleg a tejcsatornák kisfokú elváltozását vonhatja maga után, ami egy későbbi szoptatásnál esetleg problémát okozhat. Ezért inkább csak a szoros megfigyelést javaslom a fentiekben részletezettek figyelembevételével.

Tisztelettel: dr.Baki Márta

Kérdés: 2020. december 31., 11:27; Megválaszolva: 2021. január 02., 15:03
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
CT eredményem ismét
Lyuk nélküli mellbimbó?
Emlő ciszta
Emlő UH vizsgálat