• Mastopathia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor Úr/Hölgy! 2018-ban gyermeket szültem, rövid 2 hónapos szoptatás követte. Azóta félévente Uh vizsgálatokkal ellenőrizzük mellém, mert nagyon mirigyes. 38 éves vagyok, legutóbbi UH eredmény Mastopathia fibrosa cystica, Cysta mamae. Jobb mell külső felében környezete felé éles kontúrú 10mm átmérőjű hyporeflektív éles kontúrú góc,axillákban patológiai megnagyobbodás nem differenciálható. Kontroll 2 hónap múlva. Addigi terápia Mastodynon csepp. Van miért aggódnom? Köszönöm válaszát!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a cisztikus mastopatia témában

        Kedves Kérdező! A fibrocisztás mell szöveti adottság, könnyen keletkezik benne ciszta, amely ha növekszik, esetleg eltávolításra szorul. A sebészek által javasolt gyakoribb Uh ellenőrzéseket tartsa be feltétlen A Mastodynon a melleket serkentő prolactin hormon termelődését vagy túltermelődését csökkenti. Aggódnivalója nincs, fogadjon szót orvosai javaslatának.


        Kérdés: 2020. február 28., 15:35; Megválaszolva: 2020. február 29., 18:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: