• Mitől lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/Nő! Másfél éve volt egy mellműtétem, egy rosszindulatú daganatot metszettek ki.2 hónapja ráestem erre az oldalamra. Fokozatosan csökkent a fájdalom, de most 4-5 napja a hónom alján megjelennt egy húrszerű valami. Ha hozzáérek. akkor a felar külső részé a bőröm bizsereg, zsibbad. A mellemben is érzékennyé váltak újra, a műtéti hegek. Mi lehet ez? Csak az ütés kövtkezménye lehet, vagy másé? A műtét után 19 sugárkezelést kaptam. Köszönöm a válaszát! Tisztelettel: Anna

        Dr. Baki Márta válasza a sugár kezelés után emlő érzékenység témában

        Kedves Anna! Emlője érzékenyebb lehet műtét és sugárkezelés után. Nagy valószínűséggel ez nem a betegség kiújulásának a jele. A felkar törzshöz közel elhelyezkedő része a hónalji műtét következménye lehet. Javaslom, hogy a kezelő orvosát: onkológus vagy sugárterápeuta keresse fel. Szükség esetén az egyébként is időközönként javasolt mammografiát és/vagy emlő ultrahangot elvégezteti a kezelő orvosa, esetleg valamilyen általános gyulladás- és fájdalomcsillapító szedését is javasolni fogja. Tisztelettel: dr.Baki Márta

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. február 11., 00:35; Megválaszolva: 2019. február 12., 15:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó napot kívánok.szeretnem öntől megkérdezni hogy anyukámnak a leletei alapján van e áttét, és hogy milyenek a gyógyulási esélyei.tisztelettel k.éva. a szövettani eredményt.mellrák.63eves.grade 1, tubularis...
        Tisztelt Doktornő! Minden évbe járok rendszeres emlő vizsgálatra, soha nem volt semmi problémám, az eredményeim jók voltak. Azonban időnkét tapasztalok a jobb mellemben illetve néha a balba is kicsi szúró érzést, ami rögtön el is múlik....