• Mellváladékozás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Lassan egy évre elnyúló problémám, hogy mindkét mellem váladékozik. Először áttetsző folyadék jött belőle, majd fehér, tejszerű. Nem voltam még sosem terhes. Most sem vagyok. Egyszerre indult meg mindkettő. A nőgyógyászom elküldött vele prolaktin vizsgálatra, ami nem hozott eredményt, de mivel úgy gondolta, hogy hormononként küld el vérvételre, nem mentem tovább, mert nincs időm folyamatosan 2-3 órákat várni a laborokon. Nem tudtak nekem ésszerű magyarázatot mondani, hogy nagy vonalakban, mi okozhatja a tünetemet. Azt mondták belgyógyászati kérdés. Én több mindenre is gondoltam, ami hatással lehet rá. Kérem, cáfoljon meg, vagy adjon tanácsot. - Elég sok cukrot fogyasztok. Úgy olvastam, akár a májam is okozhat hormonelváltozást, bár a prolaktin szintem rendben van. Más hormon okozhat-e gondot? A testsúlyom átlagos. Évek óta állandó. - Okozhat-e gondot, hogy sexuális együttlétkor, rendszeresen sok inger éri a mellemet? - Pajzsmirigyproblémára utalhat-e a tünetem? Milyen megoldást javasol? Állhat valami komoly betegség a háttérben, amire nem is gondolok? Előre is köszönöm segítségét!

        Dr. Tóth Judit válasza a Emlőváladékozás, Mell témában

        Kedves Kérdező! Elsősorban hormonális problémára gondolok, javaslom tehát, hogy szánja rá az időt a vizsgálatokra. Ha ezen sem találnak eltérést emlődiagnosztikában járatos szakemberhez kellene elmenni, mivel a lokális okokat is ki lehet zárni. Mivel a hormonrendszer egy óriási, preciziós rendszer, ahol minden mindennel összefügg lehet kapcsolat a pajzsmirigy problémájával is. Nem gondolnék komoly problémára, de a fiatal kora miatt is, a későbbi babavállalást is figyelembe véve javaslom a tisztázást.


        Dr. Tóth Judit
        Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Tóth Judit

        Kérdés: 2016. november 22., 11:02; Megválaszolva: 2016. november 22., 18:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.