Emlőrák 17 évesen?

17 éves lány vagyok, és kb tavaly óta fájnak a melleim. Mindkét mellembe csomókat tapintottam ki, melyek fájnak ha hozzájuk érek. Feltűnt, hogy a jobb mellem picit mintha nagyobb lenne, ami eddig nem volt észrevehető.Kérdésem az lenne, hogy mi lehet ez? A fájdalmat tekintve nehéz a mellem, mintha le akarna szakadni, nyomó, szúró fájdalmat érzek. Mi lehet ez a melleimben? A válaszát előre is köszönöm.

Dr. Tóth Judit válasza hormonális hatás témában

Kedves Kérdező!

Az emlő a hormonális változásoknak megfelelően mirigyesebb tapintatúvá, esetleg fájdalmassá válhat. A fiatal korából arra következtetek, hogy a legforrongóbb időszakot éli. A két emlő általában nem egyforma nagyságú és gyakran az alakjukban is van különbség, emiatt ne aggódjon.

A leirt tünetek alapján legkevésbé a rosszindulatúság merül fel bennem.

Ha nyugtalan, keressen fel egy emlővizsgálattal foglalkozó központot.

Dr. Tóth Judit
Dr. Tóth Judit Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus
Kérdés: 2015. december 16., 18:22; Megválaszolva: 2015. december 22., 21:02
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Hogyan tovább emlődaganat esetén?
Mennyire gyógyítható?
Emlődaganat?
Biopszia 96 éves korban
Tisztelt Főorvosnő! Édesanyám elmúlt 96 éves, pangásos szívelégtelenséggel, krónikus veseelégtelenséggel, idült ischaemias szívbetegséggel...
Mell trauma lelet aggodalom