Mellben fájdalmas csomó

Tisztelt Doktornő! Szeretném megkérdezni, hogy mi a véleménye - igaz, nem látja, de nem gyógyítást kérek, csak véleményt -, hogy a jobb mellemben van egy keményebb, talán egy babszemnyi csomó, ami nagyon érzékeny. Borogattam, a fájdalom majdnem elmúlt, de a csomó megvan, s a mellbimbó mellett kipirosodott kicsit, és mintha egy kelés lenne, de nem közvetlenül a bőr alatt, tehát nem gondolnám, hogy ki tud "tisztulni", mint egy pattanás. Hova menjek ezzel? Remélem, nem daganatféle, az állítólag nem fájdalommal kezdődik. 56 éves vagyok, 1 éve volt nagyműtétem, kivettek mindent gyermekfejnyi mióma és cisztás petefészek miatt. Addig 28 naponkénti menzeszem volt, semmi klimaxos tünetem, most óránkénti hőhullám, s a csomók megjelenése a mellemben. Eddig a borogatásra elmúltak. Mit tehetnék, hogy ez is elmúljon, nem szeretnék orvoshoz menni, de ha muszáj, akkor hova forduljak? Nőgyógyászhoz?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Judit válasza gyulladásos csomó témában

Kedves Kérdező!

A panaszai alapján valóban nem daganatra gondolnék elsősorban, de a kora miatt Önnek rendszeresen emlőszűrésen kellene jelentkeznie. Ha eddig nem volt, esedékes lenne elmenni. Ha volt és egy szokatlan új tünet, érdemes emlődiagnosztikával foglalkozó centrumban jelentkezni.

Ahogy Ön is érzi, találgatásokba nem szabad ilyenkor bocsátkozni. Jelentkezzen (inkább feleslegesen történjen vizsgálat) a lakóhelyéhez legközelebb eső emlőcentrumban.

Dr. Tóth Judit
Dr. Tóth Judit Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus
Kérdés: 2015. március 26., 02:13; Megválaszolva: 2015. március 28., 14:01
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
CT eredményem ismét
Lyuk nélküli mellbimbó?
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2