Javasolt lenne még egyszer mintát venni a mellemből?

Üdvözlöm! 27 éves nő vagyok. Egy kihordott terhességem volt 2, 5 éve. 9 hónapot szoptattam. Évente járok emlő ultrahangra, eddig mindent rendben találtak. Pár napja voltam az aktuális éves szűrésem és a ball mellemben találtak egy 10* 5 mm-es csomót. Leírása alapján az areola közelében 1cm mélyen 10*5 mm homogén, echoszegény solid képlet. Még ott helyben megcsinálták az ultrahang vezérelt vékonytűs biopsziát. Többször is megszúrták mert nem látták pontosan a tűt a csomóban. Másnap megkaptam a citológia eredményét ami C1 sejtmentes kenetet igazolt. A sebész szerint nincs további teendő, 2-3 hónap múlva kontroll Ultrahang. Aggódom mit jelent ez. És kicsit félek hogy esetleg mégsem a csomót sikerült megszúrni. Ilyen esetben nem kellene megismételni a mintavételt? Válaszát köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Judit válasza tűbiopszia témában

Kedves Kérdező!

A kérdése jogos. A C1 eredmény sajnos nem jelent semmi biztosat.

Amennyiben a vizsgáló orvosban felmerült a kétség arról, hogy tisztázni érdemes az elváltozás típusát, akkor ezzel a mintavétellel nem jutottunk előbbre, mert nem tartalmaz az anyag sejteket, amiből véleményt tudna mondani a patológus.

Tehát a mintavétel ismétlése javasolt.

Dr. Tóth Judit
Dr. Tóth Judit Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus
Kérdés: 2015. március 17., 18:46; Megválaszolva: 2015. március 24., 09:10
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
CT eredményem ismét
Lyuk nélküli mellbimbó?
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2