Ovestin krémet lehet e?

Tisztelt Doktornő! Kérdésem, hogy Famos hormongátló gyógyszer mellett lehet e Ovestin 1 mg/g ösztriol tartalmú krémet használni hüvelyszárazság probléma miatt? vagy Szójavit intim gélt? 5 éve szedem, most kell majd abbahagynom a Famos gyógyszert. Viszont állandó hüvelyproblémáim vannak, visszatérő gyulladás. A nőgyógyász írta fel, azt mondta ne olvassam el ami a tájékoztatóban van. Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Judit válasza helyi hormontartalmú krém témában

Kedves kérdező!

A helyileg adott ösztrogén tartalmú krémek használata megengedett, mert elenyésző szisztémás hatással bírnak. A hormonhiány okozta hüvelyszárazság, gyulladás komolyan megkeserítheti a mindennapokat, ezért ennek megoldása indokolt.

Dr. Tóth Judit
Dr. Tóth Judit Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus
Kérdés: 2015. február 04., 16:40; Megválaszolva: 2015. február 04., 21:03
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Lyuk nélküli mellbimbó?
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2
Emlő UH vizsgálat