Tüdőáttét?

Tisztelt Dr.Úr/Nő! 2012-ben bal oldalon 4 gócú Grade 1 /1+2+1/ pt1, ER.100% Pr:100%Her2 neg., topoalfa5 % Ki67:5% tumorkiterjedés 22 mm.pno:/sn 0/2/legszűkebb posteriol szél 0.1 mm invazív ductalis c-t diagnosztizáltak. Mastectómia.2012. júliusban volt.Kemoterápiát nem kaptam, 25 db sugárkezelést illetve azóta Zoladex inj. és Zitazónium tbl. a therápia.05. 09-i mellkas ct eredmény:Jobb oldalon a kisrés mentén 3x4 mm-es előemelkedés van. A tüdők egyébként tiszták. Mellkasi folyadék nem látszik. Hilusokban és mediastinumban megnagyobbodott nyirokcsomó nem észlelhető.Vélemény:jobb oldalon apró gyulladásos maradvány. Kérem írja le véleményét, mennyi az esélye hogy ez nem áttét? Nagyon szorongok, kérem segítsen!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza a mellkas CT témában

Tisztelt Kérdező! A röntgenes azt írja, hogy ez egy gyulladás maradványa. Én még a képet sem látom, tehát véleményt a konkrét esetről nem tudok mondani. Viszont: az erősen hormon-érzékeny emlőrák - negatív szentinel nyirokcsomóval - nem szokott tüdő-áttétet adni. Magyarul: nagyon kicsi a valószínűsége, hogy ez áttét legyen. Három hónap múlva meg kell ismételni ugyanazon a készüléken a CT-t, és akkor minden tisztázódik. Dr. Nagykálnai Tamás

Kérdés: 2014. május 11., 21:57; Megválaszolva: 2014. május 14., 21:37
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2
Emlő UH vizsgálat
Emlő fájdalom
Mell ultrahang kóros eltérésre utal