Bizonytalanság

2013. októberében voltam mammográfiás vizsgálaton, mert a bal mellemben csomót éreztem. A vizsgálat cisztát mutatott ki, aminek sűrűbb a tartalma. Malignitásra utaló jel nem látható. Egy év múlva komplex emlőszűrés javasolt. Ennek ellenére nem vagyok nyugodt, mert a bal mellemen időnként szokatlan eresedést tapasztalok, és a bimbó udvarnál húzottabb a bőr. Ön mit gondolt erről? Kellene tovább vizsgáltatni magam?

† Dr. Szalóczy Péter válasza emlő probléma témában

Kedves Kérdező! Ha mell ultrahangos vizsgálat is volt kiegészítőleg a röntgeneshez, akkor az évi ellenőrzés elégséges. Ha nem volt, érdemes kiegészíteni megnyugvása érdekében. Bár, ha akármi gyanú ébredt volna a röntgennel, megcsinálták volna. Ne figyelgesse agyon a mellét, a felszínen látható bármlyen elváltozás nem lehet gyanús negatív memmográfiai lelet mellett.

Kérdés: 2013. december 30., 20:24 ;Megválaszolva: 2013. december 31., 11:22
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
csomo a mellben
jo napot kivnok 5 napja a ciklusom utan csomot eszleltem a bal mellemben duzzadt es fajdalms sot viszket is mekkora a baj? orvoshoz nem merek fordulni.kerem...
Mellfájdalommal kapcsolatos vizsgálat
Üdvözlöm. Az alábbi kérdéssel fordulok Önhöz.31 éves nő vagyok.2012 októberében és 2013 februárjában műtöttek Endometriosis-sal.Fél évig...
emlővizsgálat2
Fél éve mammográfián a köv.lelet született: Mindkét emlő R1. Mindkét oldalon dens emlő. Tumorárnyék, malignitásra utaló jel nem...
Mell önvizsgálat
Tisztelt címzett! 8 nappal a menstruációm után a bal mellem elkezdett fájni, borogattam amitől nem lett jobb, infra lámpáztam hátha a melegtől...
Szeretném, ha világossá tenné...
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 58 éves vagyok kb. 9-10 éve az egyik mellemből cisztát szívtak le. Azóta panaszom nem volt. Most áprilisban kezdődött egy...