Melldaganat

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Nem tudom mitévő legyek, mert találtam csomót a mellemben (bal mellem fölötti izomban) tavaly ősszel, amire azt hittem a munkám miatti izomprobléma, de mivel nem múlt el, nőgyógyászhoz mentem (más miatt) és megvizsgáltattam. Az orvos nem vizsgálta meg (mint mondta nagyon siet, késésben van) , adott beutalót mammográfiára mondván, hogy elmúltam 40 éves, mindenképp el kell mennem szűrésre. Nos ez eddig rendben is van, de mivel meg se vizsgált, nem írta rá a beutalóra sem hogy sürgős, és augusztus(! ) 14.-re kaptam időpontot a mammográfiára! Viszont most már 2 csomó van, és az első is nagyobb mint volt, és ma fedeztem fel a másik mellemben is egyet! Mi tévő legyek? Hová forduljak, hogy megnézzék? Félek augusztusra késő lesz... Ötször vettem részt a lombik programban, többször is volt hormonkezelésem, mert meddő vagyok. Mindezek ellenére nem szültem, ez is fokozza a rák esélyét. A családomban is volt több rákos megbetegedés is. Mégse vizsgált meg az orvos. Megteheti ezt egyáltalán úgy, hogy ennyire halmozottan esélyes vagyok a rákra? Napról-napra nőnek ezek a valamik, ijesztőek lettek mára. Tegnapról mára kb. másfélszeresére nőtt mind a három daganat! A bal mellizmomban lévő kettő együttesen kb. fél tenyérnyi lett, a jobb oldali pedig feleakkora. A szájpadlásomon is van egy kemény duzzanat, ami viszket. Ha a nyelvemmel "megvakarom", akkor tüsszögni kell. Amikor beveszem a Cetirizint, akkor nem viszket, de nem is múlik el. Voltam allergológusnál még novemberben (szeptemberben kaptam az időpontot, viszonylag hamar bejutottam) , ámde nem vizsgált meg, csak a tesztet csinálták meg. Mivel fűkeverékre vagyok allergiás, továbbküldött orr-fül-gégére, ahová sajnos eddig nem jutottam el, mivel állásinterjúról-állásinterjúra megyek. Van egy nagyon rossz gyökértömött fogam, ami gyulladt. Okozhatja a szájpadlás duzzanatát a fog? Vagy akár a mellemben lévő is lehet nyirokcsomóduzzanat a gyulladástól? Sajnos korlátozott a karakterszám, nem tudok mindent leírni..

Dr. Árki Ildikó válasza mellprobléma témában

Kedves Kérdező!

Egy levélben általában egy kérdést tudunk megválaszolni, mert különböző szakorvosok foglalkoznak a különböző panaszokkal.

A mellében észlelt elváltozás miatt nem lehet várni augusztusig. Új időpont kell sürgős vizsgálatra. Amikor megkéri az időpontot jelezni kell, hogy nem szűrővizsgálatról van szó, hanem panasza van.Egyébként ősz óta nem ment vissza ez ügyben a beutaló orvoshoz? Mammográfiára háziorvos is adhat beutalót!

Szájpadlásán észlelt elváltozással fogorvost, vagy szájsebészt keressen fel.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2013. január 13., 00:58 ;Megválaszolva: 2013. január 14., 23:04
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
mell
AZ Lenne a kérdesem van kett gyerekem, s mind a kettö szopott! De már nagyok s mind kétt mellemben csomok tapintható, nagyon faj s a jobb mellembol...
Szoptatás után megnyúlt mellek
Terhességem alatt a korábbinál nagyobbak lettek a melleim, főleg a bal oldali. (Igaz, ez eredetileg is kicsit nagyobb volt, de a szülést követően...
mell érzékenység
Érzékeny bimbó, meg az egész mell feszes hónapok óta.de terhes nem vagyok.
Tisztelt Doktor Nő/Úr!
Az egyik mellem váladékozik egy ideje, nem sok, nem is látszik a melltartón vagy a blúzon, csak éppen hogy a mellbimbón látszódik egy kevés sárgás...
Mell fájdalom
Üdvözlöm! Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy kb 1 hete fáj mind a két mellem. A mellbimbóm nem érzékeny, viszont fehér-rózsaszínes színe...