csomó a mellben...

Néhány évvel ezelőtt volt egy emlőműtétem és most majdnem ugyanott találtam egy csomót, amelyből 2x is vettek mintát, melynek az eredménye ez lett: "a kenetben néhány rostdarab és apró kohesiv sejtcsoport látható, utóbbiban enyhe atípia előfodul. Dg.: enyhe epitheliosis és atípia előfodul. " Az orvos szerint várjunk két hónapot és megismétlik a vizsgálatot. Szeretném tudni, hogy pontosan mi is ez? Muszály várni 2 hónapot? Meg kell műteni megint? Nagyon várom válaszukat! Köszönöm!

Dr. Nagykálnai Tamás válasza emlő eltérés témában

Tisztelt Kérdező!

Jósolni nem tudunk, de nagyon nagy valószínűséggel ismét jóindulatú cisztáról van szó. Az egyetlen, ami nyugtalanítja az embert, az az atípia (ami a nem típusos megjelenést jelenti) Ezért 2-3 normális menstruáció után (NEM fogamzásgátlós ciklus után! ) meg kellene ismételni az ultrahangos felvételt és ha még maradt ciszta, akkor a tűbiopsziát is.

Kérdés: 2012. december 03., 18:02; Megválaszolva: 2012. december 08., 15:10
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Mell ciszta
Tisztelt Weborvos! 32 eves vagyok, meg nem szultem. Mindket mellemben tobb apro ciszta talalhato illetve a bal oldalon egy nagyobb lapos cytsa. Uh-gal...
Mellrák?
Üdv! 17 éves fiú vagyok már körülbelül 3 éve csomó van a bal mellemben. Voltam vizsgálaton és azt mondták hogy ártalmatlan a dolog és hogy a...
Lehet ebből később gond?
Tisztelt Doktorúr/Nő! 30 éves anyuka vagyok, három éve szültem gyermekemet. 2016 decemberében jobb mellemből eltávolítottak egy fibroadenómát....
Emlő probléma
Kedves Doktornő! 39 éves nő vagyok. Az emlő ultrahangos leletemen a következők állnak: "jobb oldalon 11 óra irányában az aerola szélénél...
Emlőrák fiatalon 2.
Tisztelt Dr. Nagykálnai Tamás Úr! Én az a 39 éves, 5 éves kisfiú édesanyja vagyok, aki már augusztus utolsó napján írt Önnek egyszer emlőrák...