Mellbimbóprobléma

Tisztelt Doktor úr/Doktornő! 17 éves lány vagyok, és a problémám már évek óta tart, tulajdonképpen mióta a melleim nőnek. A mellbimbóudvarom kidudorodik, de nem állandóan, mert néha a mellbimbóm feszesen kiáll és a mellbimbóudvarom teljesen normális állapotba kerül ilyenkor. Fogamzásgátlót szedek (Gestomix) de már előtte is fennállt a probléma. Orvos még nem látta, de rendszeresen végzek önvizsgálatot és semmilyen rendellenes nincsen (szerintem) a melleimmel ezen kívül, és még soha semmilyen más panaszom nem volt velük kapcsolatban. Nagyon zavar ez, és feszélyezve érzem magam az öltözőben, illetve szeretkezés közben is miatta. Lehet ez ellen tenni valamit? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: B.

Dr. Szalóczy Péter válasza mellbimbó probléma témában

Kedves B! Meggyőződésem, hogy feleslegesen gyötrődik mellei miatt. A mell szövetei, mirigyrendszere hormonérzékenyek, ezért ciklus szakaszonként is változik a tónusuk. A bimbó apró izomrostjai simogató, izgató hatásra összehúzódnak, mint maga is észleli. Hagyja nyugalmi állapotban kidudorodni a bimbóudvarokat, higye el, ez nem kóros állapot. Gestomix alaki befolyással nincs a melleire. A partnere, de maga is örüljön, hogy ilyen mellei vannak.

Kérdés: 2012. november 19., 21:37; Megválaszolva: 2012. november 21., 11:55
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Hogyan tovább emlődaganat esetén?
Mennyire gyógyítható?
Emlődaganat?
Biopszia 96 éves korban
Tisztelt Főorvosnő! Édesanyám elmúlt 96 éves, pangásos szívelégtelenséggel, krónikus veseelégtelenséggel, idült ischaemias szívbetegséggel...
Mell trauma lelet aggodalom