Mellbimbo probléma

Tisztelt Doktor úr! Pár napja a bal mellbimbómon észre vettem egy piros foltot egy elváltozás szerüséget ami eddig nem volt ott, nem nőtt és nem is dudorodik ki.Édesanyám 42 évesen halt meg emlőrákban azota rendszeresen járok vizsgálatra.Nagyon meg vagyok ijedve hogy mi lehet ez? Válaszát előre is köszönöm! Kata

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza emlőprobléma témában

Kedves Kérdező! Ha nagyon helyesen, családi terhelő előzménye miatt renszeresen jár mell szűrésre, nincs félnivalója. Leirt képlete mnden bizonnyal VALAMI BAGATEL ÁTMENETI ÁLLAPOT, A FÉLNIVALÓ NEM ÍGY KEZDŐDIK. Ha egy éven túli a legutolsó mammográfiája, menjen el ismételet szűrésre. Ha fél éven túli és félelmei vannak, kérjen egy egyszerű ultrahangos mellvizsgálatot. A komoly baj a mély mellszövetekben kezdődik és csak előrehaladott formája mutatkozik a felszinen. A képlet lehet, hogy rövidesen eltűnik. A mell önszűrését három havonta egyszer alapos áttapintással tanulja meg.

Kérdés: 2012. november 01., 08:30; Megválaszolva: 2012. november 04., 17:50
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Miért fájhatnak a melleim?
Tisztelt Hölgyem/Uram! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy miért lehet az hogy húzódik, és és ha hozzáérek fájnak a melleim? De csak akkor...
ez mellrák?
Kedves Szakértő! Másfél hónapja erősen fáj a bal mellem, nyomásra minimális fehér váladék ürül. 2 hete voltam ultrahangon, az negatív lett, a...
emlőprobléma
Tisztelt Nagykálnai Tamás Dr. Úr! Bal mellemben az axiális nyúlványban menstruáció előtt kemény, fájó kötege (csomónak nem nevezném) t...
csomó a mellben
tegnap este zuhanyzás közben éreztem egy kis csomót a jobb mellemben, ami eddig nem volt ott. nem fájt, de nagyon megijedtem tőle. ma reggel viszont már...