Aspirációs citológiai leletem mit jelent?

kérem legyenszives magyarul segitsen értelmezni, hogy mi a bajom,? Mikroszkópos leirás -.. viszonylag sejtszegény kenetet látunk, melyekben néhány kis szabályos sejtcsoportba rendeződött benignus ductalis hámsejtek és kissé nagyobb szabálytalan dyshesiv sejtcsoportok is vannak melyeket atipusos ductalis hámelemek épitenek fel.Ezek szabálytalan, megnagyobbodott, hyperchrom, excentrikus sejtmaggal rendelkeznek. A háttérben elvétve bipolaris csupasz sejtmagok is láthatók. Vélemény, A sejtszegény kenetek korlátozottan értékelhetők. Malignitás gyanúja felmerül, de a cytológiai kép a benignus jellegzetességek miatt nem egyértelmű.c4. A klinikai képet is figyelembe véve a képlet eltávolitása javasolt.Nagyon aggódom, várom mihamarabbi válaszukat hálás köszönettel.Kata.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza aspirációs citológiai lelet témában

Bár - a betegek szokása szerint - nem írja meg, hogy melyik testrészéből vették ezt a sejttani vizsgálatot, a részletes leírásból arra következtetek, hogy az emlőjéből.

C4 -nek nevezett cytológiai lelet azt jelenti, hogy bizony daganat is lehet ott, vagy a tűszúrás környékén. Az elváltozást mindenképpen ki kell venni, és részletesen szövettanilag feldolgozni. Ráadásul azt írja, hogy "a klinikai képet is figyelembe véve", azaz ránézvést is, tapintással is gyanús a dolog.

Tehát: mielőbb műtét és szövettan szükséges.

Ha végül jóindulatúnak bizonyul, örülünk, hogy megszabadultunk egy félelemtől.

Dr. Nagykálnai Tamás

Kérdés: 2012. október 03., 11:32; Megválaszolva: 2012. október 03., 22:57
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
CT eredményem ismét
Lyuk nélküli mellbimbó?
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2