Emlodaganat

Tisztelt Nagykalnai Tamas Doktor Ur, Erdelybol irok, Kolozsvaron mutottek emlodaganattal marciusban. Diagnozis: Carcinom Ductal invaziv, tip NOS, SBR II. (grad arhitectural=3, grad nuclear=2, grad mitotic=1) . Szovettan: TNM: T1C, NO, MO. 22 db.nyirokcsomo eltavolitva (13, 7, 2) mind negativ.Daganat merete: 1, 7/1, 5/1, 2.Hormonerzekeny: RE++80% pozitiv, RP++100% pozitiv. Szeretnem a Doktor Ur velemenyet, mi a kilatas, ami a jovot illeti. Mutet utan a 6-ik heten el kezdtem a sugarterapiat, ami 5hetig tartott. A borom nagyon megegett. A kezeles megkezdese utan, a 2-ik heten egy dionyi duzzanat jelent meg a honaljban, piros es fajdalmas volt.Nem tudtak mit kezdjenek vele. Miutan befejeztem a kezelest, felirtak a Femara-t, amibol naponta 1 tb-t szedek. Mellkasfelvetelt keszitettek, es a honaljban van egy ovalis alaku uregben folyadek 62/46 mm. Ha jol irom, jobb oldali axillaris ciszta. A rontgen orvos azt mondta, hogy ezt muteni kell, minel hamarabb. A tudoorvos azt mondta, hogy ne nyuljanak hozza, egyelore meg varjunk. A sebesz velemenye az volt, hogy a mutet utan a teljes gyogyulas 1 ev (mivel nagyon ossze is egettek a borom) , es varjunk, mert ez a duzzanat visszahuzodhat. A honaljban a csomo valoban kisebb lett a kezeles utan. Megszakitasokkal gyulladascsokkentot szedek, a honaljban megvan a duzzanat, es a hatam is enyhen dagadt.Ha marad a ciszta, ebbol nem lehet nagyobb baj? Maradhat meg marciusig? Ezenkivul nagyon faradok, es gyengenek erzem magam. Szeretnem tudni a Doktor Ur velemenyet, esetleg tanacsat. Nagyon koszonom a valaszt, Tisztelettel, M.Gy.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza emlőrák témában

A daganat a leírás szerint (T1cN0M0, hormonérzékeny emlőrák) jól van kezelve.

Nem elégették, hanem a sugárhatás ilyen: mivel a kicsi sugárdózis nem ér semmit, ezért erős sugárreakciót kell kialakítani, ami bizony az égési sérülésre hasonlít.

A hónaljban lévő folyadékkal telt valamiből (cisztából) le kellene szívni anyagot mikroszkópos vizsgálatra, és akkor azonnal eldől a kérdés, hogy operálni kell-e vagy sem. Szinte biztosan jóindulatú, hiszen a műtétkor kivett 22 nyirokcsomó mind negatív volt. Én is várnék egy pár hónapot vele.

dr. Nagykálnai Tamás

Kérdés: 2012. szeptember 07., 16:42; Megválaszolva: 2012. szeptember 12., 15:15
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
CT eredményem ismét
Lyuk nélküli mellbimbó?
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2