nagyon félek

Tisztelt Nagykálnai Tamás úr! Köszönöm válaszát. Azt irta, hogy az emlőtumorom viszonylag nagy volt/22 mm./, és hogy a resectios szél nagyon kicsi volt/0.1 mm/. Logikusan gondolom, hogy ez miatt a tüdőmbe könnyebben képzett/képez áttétet? Ön a tapasztalatai alapján milyen prognózist mond a betegségemre? /Csak remélni tudom, hogy Önnek is automatikusan megjelenik az előbbi kédésem, amiben a részletes szövettant megirtam/! Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza emlőrák témában

Jósolni nem tudok, nem is szeretnék.

Gyakran van olyan, hogy egész kicsi daganatok "váratlanul" áttétet képeznek akár évek múltán is.

Másrészt olyan is van, hogy nagy, elhanyagolt daganatok szintén "váratlanul" semmilyen problémát nem okoznak a későbbiekben.

Egy biztos, a 22 mm-es daganat egyértelműen rosszabb, mint egy mondjuk 5 vagy 10 mm-es. Ilyen módon a várható kimenetel (szokásos orvosi szóval a "prognózis") már nem olyan jó: a csaknem 100% várható túlélésről 85-90%-ra csökken. Azt viszont én nem tudom megmondani, hogy XY beteg a 85% -ba, vagy a 15%-ba fog-e esni.

Dr. Nagykálnai Tamás

Kérdés: 2012. augusztus 08., 16:59; Megválaszolva: 2012. augusztus 09., 19:43
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Tanács kérés
Tisztelt Dr. Úr/Nő! Kérném a tisztelt cimzetett, hogy olvassák el kórszövettan leletet. Kérném a véleményüket, hogy gyógyszeres kezeléssel...
Tripla negatív emlőrák 30 évesen
Tisztelt Doktor Úr! A történetem röviden: 2012. júniusában megszületett az első gyermekem, akit szoptattam. Szoptatás közben csomót találtam a...
Vélemény
Tisztelt Doktor Nő/Úr Édesanyámat januárban műtötték melldaganatra. Melléből egy kissebb daganatot távolítottak el, továbbá a nyirokcsomókat...
Melldaganat mütét
Erdelybol irok, emlodaganattal mütőttek augusztusban. Diagnozis: Invaziv duktális carcinoma NOS. Szövettan eredménye: Jobb emlő felső belső...
Emlodaganat
Tisztelt Nagykalnai Tamas Doktor Ur, Erdelybol irok, Kolozsvaron mutottek emlodaganattal marciusban. Diagnozis: Carcinom Ductal invaziv, tip NOS, SBR II. ...