Atypusos hyperplasia

Tisztelt Nagykálnai Tamás Doktor Úr! Ahogy az egyik válaszában Ön fogalmazott „izgalmas” időszakon vagyok túl. Május közepén vettem észre egy csomót a jobb mellemben. Kértem egy UH vizsgálat lehetőségét, ahol rögtön aspirációs biopszia készült, melynek eredménye C4 minősítéssel: „ép és atypusos epithel hyperplasia mellett néhány látótérben hám jellegű malignus daganat gyanúja felmerül.” A várakozási időt tájékozódásra használtam, és igyekeztem nem kétségbe esni. Az Ön válaszai is nagyban segítettek ebben. Július közepére elkészült a második szövettan, melynek eredménye: „Macroglandularis adenosis, atypusos hyperplasia kalcificatióval. Javasolt a képlet eltávolítása.” A csomó egyébként kicsi, 10*6 mm. A radiológus doktornő azt mondta, hogy döntsek, dönthetek úgy is, hogy műtét helyett féléves kontrollokkal ellenőrizzük a csomót. Ezzel teljesen elbizonytalanított, ezért kérem az Ön véleményét a műtét szükségességével kapcsolatban. Annyit még tudok magamról, hogy egy tavaly a „banyakór” kapcsán szükségessé vált gyógyküret eredménye alapján a nőgyógyász doktor úr elmagyarázta, hogy az ösztrogén termelődik még, de a progeszteron bizony nem. Ahogy Ő fogalmazott elromlott a fék a járműben. 3 hónapig Norcolutot szedtem, de igazából a jelek szerint még nem rendeződtek a dolgok. Válaszát szívből köszönöm, és minden jót kívánok! Silence

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza emlő szövettani lelet témában

Az atípusos hiperpláziát én eltávolíttatnám, hiszen bármikor valódi rosszindulatú daganat lehet belőle.

Lehet, hogy holnap, lehet, hogy csak 10 év múlva - de ki szeret egy időzített bombán ücsörögni?

Meg kell szabadulni tőle.

Dr. Nagykálnai Tamás

Kérdés: 2012. augusztus 06., 21:49; Megválaszolva: 2012. augusztus 08., 14:45
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
CT eredményem ismét
Lyuk nélküli mellbimbó?
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2