• végtagzsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        egy éve magas vérnyomást állapítottak meg nálam. Folyamatosan gyógyszert szedek. Majdnem minden éjjel felébredek arra, hogy egyik vagy mindkét kezem el van zsibbadva. Összefüggésben van ez a magas vérnyomással? Mi a teendő?

        WEBBeteg szakértő válasza a zsibbadás témában

        Kedves kérdező! Nem hinném, hogy a magas vérnyomás okozza a problémát, inkább idegi vagy gerinc eredetűnek tűnik a panasz, javasolt neurológiai vizsgálat. Karzsibbadás, karfájdalom bizonyos esetekben koszorúér-betegség jele is lehet, gyanú, rizikófaktorok esetén kardiológiai vizsgálat is szóba jön, de inkább a neurológiai okot tartom valószínűnek. Keresse fel háziorvosát a kivizsgálás megszervezése céljából.

        Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-11-02 21:09:27; Megválaszolva: 2009. november 02., 21:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: