Magas vérnyomás és nyakfájdalom

Tisztelt Doktornő! 3 éve diagnosztizálták nálam a magas vérnyomást. Azóta állandóan gyógyszert szedek. Mióta magas a vérnyomásom  gyakran fáj a nyakam és a nyaki csigolyáim. Olyankor nyirokcsomókat lehet kitapintani.Ez utalahat valamilyen komoly betegségre esetleg meszesedésre? Előre is köszönöm.

Dr. Csuth Ágnes válasza hypertonia témában

Kedves Kérdező!

A magas vérnyomás inkább halántéktáji fejfájást okoz, a nyakfájástszerintem nem a vérnyomás okozza. Azt gondolom, hogy a nyaki gerinc önállóan inkább degeneratív okok miatt fáj, nem a vérnyomása miatt. Egy reumatológust keressen fel, egy röntgen, szükség szerint egyéb képalkotó vizsgálatok kellenének a nyaki gerinc vizsgálatára. A nyirokcsomókat szintén külön eredetűnek tartom, azt, hogy kell-e ezek okát vizsgálni a méretük, számuk, elmozdíthatóságuk, stb. határozza meg, mutassa meg háziorvosának.Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Kérdés: 2009. augusztus 06., 11:56 ;Megválaszolva: 2009. augusztus 06., 11:56
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Hypertónia
Jó napot kívánok! Kérdezni szeretném 17éves fiamnál hypertóniát állapítottak meg. Minden eredménye rendben volt versenyszerűen...
Magas vérnyomás idegi megterheléskor
Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Érdeklődni szeretnék, hogy mennyire veszélyes a 130/80 vagy 140/90, 140/98-as értékű vérnyomás. Ezek az értékek nem...
Izolált Systolés Hypertónia
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 27 éves vagyok. Most fogok jelentkezni rendőrnek, nemrég voltam háziorvosnál igazolásért. Megmérte a vérnyomásom, és...
Érdemes lenne Neurológiai...
Pánikbetegség/Vérnyomás