Magas vérnyomás idegi megterheléskor

Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Érdeklődni szeretnék, hogy mennyire veszélyes a 130/80 vagy 140/90, 140/98-as értékű vérnyomás. Ezek az értékek nem állandóak, csak időszakosan felmerülőek (pl. nagyobb idegi megterheléskor) , de az a kérdésem, hogy szükséges-e gyógyszert szednem rá. Köszönettel: Sly

Dr. Szanyi Andrea válasza hypertonia témában

Kedves Kérdező!

Magas vérnyomásról 140/90 feletti értéknél beszélünk. Az Ön esetében mért 140/98 Hgmm-es érték már magasnak számít, de mivel ez nem állandóan áll fenn, egyelőre gyógyszer szedése, amennyiben nincs cukorbetegsége vagy vesebetegsége, nem szükséges. Javasolt a rendszeres vérnyomás ellenőrzés, a Natriumban szegény étrend (ne sózza az ételeket) , a koffein tartalmú italok kerülése és testsúlytöbblet esetén a fogyás.

Kérdés: 2012. november 30., 07:07; Megválaszolva: 2012. december 04., 20:59
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Hypertónia
Jó napot kívánok! Kérdezni szeretném 17éves fiamnál hypertóniát állapítottak meg. Minden eredménye rendben volt versenyszerűen...
Izolált Systolés Hypertónia
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 27 éves vagyok. Most fogok jelentkezni rendőrnek, nemrég voltam háziorvosnál igazolásért. Megmérte a vérnyomásom, és...
Magas vérnyomás és nyakfájdalom
Tisztelt Doktornő! 3 éve diagnosztizálták nálam a magas vérnyomást. Azóta állandóan gyógyszert szedek. Mióta magas a vérnyomásom  gyakran fáj...
Magas vérnyomás helyre jön szülés...
Vérnyomáscsökkentő gyógyszer...
Üdv! 4 éve szedek vérnyomáscsökkentő gyógyszer Tenox 5MG és Irbesartan 150MG! 3 éve Tachycardia állapitottak meg kontrollon amire Nebibeta 5MG kell...