• Hova forduljak?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Időnként erős nyomást érzek a mellkasomban, ami felhúzódik - fájdalom kíséretében - a fogaimba, fülembe. A vérnyomásom -ma éppen 170/110 volt, pulzus 88. Sajnos ez már többször előfordult, orvoshoz is fordultam. Az EKG nem mutatott elváltozást, a terheléses vizsgálat sem. Ilyenkor nehezen kapok levegőt, a tünetek kb. fél-1 óráig is eltartanak, addigra a vérnyomásom is lemegy. Több éve szedek vérnyomáscsökkentőt -APROVEL 150MG 1/nap + METOPROLOL 25MG reggel és este. Általában nyugalmi állapotban - pl. alvás közben- ér el ez a roham. Szeretném tudni, milyen szakorvoshoz fordulhatok, mivel a háziorvos nem igazán tud velem mit kezdeni. Válaszkat várom. Köszönettel és Tisztelettel: Baski Benedekné

        WEBBeteg szakértő válasza a mellkasi fájdalom témában

        Kedves kérdező!

        Mellkasi fájdalmat számos betegség, állapot kiválthat. Ide tartoznak a szívbillentyű-eltérések, a koszorúér-meszesedés, de mellkasi nyomást előidézhet vérnyomáskiugrás is azáltal, hogy nagyobb terhelést ró a szívre, és rontja annak vérkeringését. A szív betegségein kívül azonban a gerinc eltérései, ill. reflux (a savas gyomortartalom nyelőcsőbe kerülése) is provokálhatnak hasonló panaszt. Vérnyomása a leírtak alapján nincs megfelelően beállítva, a gyógyszeres kezelés módosítására lenne szükség. A mellkasi fájdalom, fulladás okának pontosabb tisztázása érdekében keressen fel kardiológust. Bár a nyugalmi és a terheléses EKG eltérést nem jelzett, ezek nem zárják ki teljes biztonsággal a koszorúér-betegséget, a szakorvos szükség
         esetén újabb vizsgálatokat rendelhet el, illetve változtathat a gyógyszerein. 

        Üdvözlettel, Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-01-05 08:51:13; Megválaszolva: 2011. augusztus 23., 19:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés