Magas vérnyomás fiatalon

Tisztelt Doktornő! 19 éves vagyok és az utóbbi években magas volt a vérnyomásom, de nem tudom mitől lehet ez. Konditerembe járok, de úgy figyeltem meg, hogy ez nem számottevően befolyásolja a vérnyomásom, ha nem járok pl. 1hétig akkor sem sokkal kevesebb. Általában 150-170 között van a felső érték az alsó pedig 70-80 a pulzus pedig 60 körül. Nem fogyasztok alkoholt, nem dohányzok, nem szedek szteroidokat, nem viszem túlzásba a só fogyasztást sem, de szedek fokhagyma kapszulát q10et, omega 3at, kalciumot, magnéziumot, c vitamint és ezek ellenére sem akar elmozdulni erről az értékről. Talán kicsit stresszes vagyok néha, de ennyire gondolom ez azért nem befolyásolja. A családban apai ágon a nagyszülőknek van magas vérnyomása, lehet ez játszhat közre? Esetleg az, hogy 14éves koromban elég sok koffeint fogyasztottam, de már évek óta nem teszem. Nem tudom merre induljak el ezzel az üggyel, de gyógyszereket nem akarok szedni, mert az egy életre szól. Egyébként voltam kardiológusnál aki csinált szív ultrahangot es aztmondta, hogy kiválóan működik a szivem nincs semmi baja. Hogyan álljak neki csökkenteni? Mi lehet a háttérben?

Dr. Molnár Dóra válasza Fiatal kori magas vérnyomás témában

Kedves Kérdező, fiatal kori magas vérnyomás esetén a veséket, mellékveséket is érdemes megvizsgáltatni, mert itt is lehet olyan eltérés, ami megemeli a vérnyomást. Hasi ultrahang, 24 órás vizelet gyűjtéssel fehérje meghatározás is javasolt. Egyetemi központokban és még néhány egészségügyi intézményben van kifejezett hipertónia szakrendelés. Önnek érdemes lenne elmenni, mert ennek a problémának igen hosszútávú hatásai lehetnek, és a szövődmények kialakulását a megfelelő kezeléssel (nem csak gyógyszeres) lehet megakadályozni. Háziorvosánál érdeklődjön a hipertónia szakrendelés elérhetőségéről. Tisztelettel: dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2016. január 18., 22:48 ;Megválaszolva: 2016. január 19., 11:00
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Kardiológiai lelet
Tisztelt Doktornő! Kardiológiai lelettel kapcsolatban kérném segítségét melyet mellékeltem. 3 kérdésem lenne. 1. a leleten jelölt bal kamra...
Vérnyomás brobléma
Vérnyomás csökkentő szedése mellett (nap 1 Concor Almo 5 mg , 0.5 db Co-Valsacor 160 mg/ 25) Ma 138/ 59 vérnyomásom 61 -es pulzussal . Fáj a fejem....
Érdemes lenne Neurológiai...
Pánikbetegség/Vérnyomás
Vérnyomás érték