Mi okozhatja a vérnyomás különbséget.

Tisztelt Doktornő! Évekkel ezelőtt jelentkeztek nálam bizonytalan eredetű szívproblémák. Különböző élethelyzetben a szív alsó felénél a borda környékén apró "hullámzó, remegő" érzésem volt.Ezt nem követte semmilyen szívdobogás, légszomj stb. A kivizsgálás mindenben negatív volt, én is tudomásul vettem, hogy egészséges a szívem. Ekkor felírtak napi 1 szem Concort. Ezt a gyógyszert szedtem rendszeresen a vérnyomásom normális volt. Kb 2 hónapja érezte enyha szédülést, ekkor a vérnyomásom 150/90 volt. Ezt követően rendszeresen mértem, majd egy hónapja ismét éreztem a fejemben és ekkor szintén 150/90 volt a vérnyomásom. A háziorvosom a Concor mellé napi 1 szem 8mg Karbist írt fel. Ezt követően még 10 nap után is változatlanul 150/90, vagy 150/80 volt a vérnyomásom. Évek óta rendszeresen kerékpározok, az állóképességem jó. Az utóbbi napokban amikor reggel magasabb vérnyomás mérése után elmentem kerékpározni kb 2 óra hosszát 30 km-t megtéve. A hazaérkezésemet követően pár perc eltelte után megmértem a vérnyomásomat és 115/75 volt. Ez ismétlődik minden egyes alkalommal előtte magas utána rendes a vérnyomásom. Kérdésem az, hogy ez normámis? Elképzelhető, hogy idegi alapon magas a vérnyomásom? Köszönettel.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza sport után alacsonyabb vérnyomás témában

Kedves Kérdező, a testmozgás utáni pihenő fázisban lemegy a vérnyomás- ez élettani reakció. A stresszes élethelyzet hozzájárulhat a vérnyomás megemelkedéséhez, de nem kizárólag ez az oka. A sport segít levezetni a feszültséget, ez mindenképpen jótékony hatású. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. március 17., 13:22; Megválaszolva: 2015. március 18., 15:40
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Magasvérnyomás EKG lelet
Magas vérnyomás
Milyen oltást kaphatok?
Szivbetegség?
Alacsony Spo2 szint